Tekoče napovedi

Rudolf Bukovec RudaLJUDSKI PEVCI IN GODCI

Sobota, 24. avgusta 2019 - 16.00 - Oddajo bodo zaznamovale življenjske zgodbe, ki so se ljudem odvijale od rojstva do pozne starosti, zgodbe pa so znali preliti tudi v pesmi ali viže, zaigrane na različna glasbila. Peli nam bodo Zagoriški fantje, otroci osnovne šole Majde Vrhovnik iz Ljubljane, legendarni Fantje na vasi in Ljudske pevke iz Tinja, igrali pa harmonikarja Jože Križan iz Rogaške Slatine in Rudolf Bukovec Ruda (na sliki) iz Semiča, godec na violinske citre Jože Zajec iz Vidma, citrar Franc Roban iz Robanovega kota ter Vaški godci iz Cerkvenjaka.

Vodenje gospodinjstva

NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 24. avgusta 2019 - 8.00 - Pri pobiranju plodov z vrta moramo upoštevati njihovo velikost in primerno zrelost, ki se kaže v obliki, barvi, okusu in aromi. Pečenje še nezrelega koruznega zrnja poznajo že rodovi nazaj, saj je bil pogosto obrok lačnim pastirjem, danes pa le občasni in zanimiv priboljšek. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

 

Šola kuhanja

NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 25. avgusta 2019 - 9.15 - Kaj bo dobrega za obrok? Zagotovo nadevane goveje rulade, ki niso privlačne le na pogled ampak so zaradi dodatka pisane zelenjave tudi zelo sočne. Konec obroka pa naj odišavijo sveže maline, ki vsak posladek naredijo okusen. Tudi brez sveže domače smetane ne bomo dosegli popolnosti sladice. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

Roman Zakšek

NAŠ VSAKDANJIK: Onesnaževanje z nevarnimi snovmi

Torek, 20. avgusta 2019 - 16.15 - Gost tokratne oddaje Naš vsakdanjik bo bil ROMAN ZAKŠEK, višji svetovalec za področje zaščite in reševanja na Občini Brežice. Tema oddaje bo onesnaževanje z nevarnimi snovmi.

 

Semiška ohcet 2019NAŠ VSAKDANJIK: SEMIŠKA OHCET 2019

Sreda, 21. avgusta 2019 - 10.10 - Gostili bomo TANJO PREŠEREN BANOVEC, predstavnico Turističnega društva Semič in Turistično informacijskega centra Semič, ki bo predstavila prireditev Semiška ohcet.

 

 

Majda in Janez MurnNaš vsakdanjik: Praznik orehov

Četrtek, 22. avgusta 2019 - 16.10 - Naš gost bo JANEZ MURN, predsednik Krajevne skupnosti Stopiče. Tema oddaje bo Praznik orehov v Velikem Orehku pri Stopičah.

facebookVŠEČKAJTE FACEBOOK STRAN RADIA SRAKA

Vabimo vas, da nam sledite tudi na družabnem omrežju Facebook. Tam boste lahko spremljali, kaj vse se dogaja na Radiu Sraka in si ogledali galerijo slik glasbenih gostov v našem studiu. Všečkajte našo stran in nam sledite - povezava vas čaka tukaj.

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Trenutni in pretekli obiskovalci

Prodaj in kupi