Tekoče napovedi

zamejecvogtNAŠI ROJAKI POJO IN IGRAJO

Nedelja, 29. oktobra (vinotoka) - 16.00 - Oddaja prinaša nekaj novejše in nekaj starejše glasbene ustvarjalnosti naših rojakov in njihovih potomcev iz različnih koncev sveta. Med drugim bomo v oddaji poslušali glasbo tistih, ki so nas že obiskali tudi v studiu Radia Sraka - švedski ansambel Vikis, Kanadčana Walter Ostanek in Katy Zamejc Voght (na sliki), Larry Zaletel, vodja skupine The Happy Timers, belokranjski rojak Tony Klepec, ki živita v ZDA... Na sliki Katy Zamejec Vogt (Foto: Drago Vovk).

toncek-slavo-plutLJUDSKI PEVCI IN GODCI

Sobota, 28. oktobra (vinotoka) - 16.00 - V tokratni oddaji se bomo najprej spomnili nepozabnega ljudskega godca in pevca iz Semiča, Tončka Pluta, ki je star 83 let v studiu Sraka skupaj s sinom, harmonikarjem Slavom, posnel svojo prvo kaseto in CD ploščo! Zatem pa nam bodo peli in igrali še Janez Pezdirec, sestre Jakob, pevke Katice, ljudske pevke Deteljice, ljudski godci Dediji,ter pevke in pevci Vaški zvon iz Prečne pri Novem mestu. Na sliki: Tonček in Slavo Plut, (Foto: Drago Vovk)

Šola kuhanja NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 29. oktobra (vinotoka) 2017 - 9.15 - Vinogradi so se odeli v čudovite jesenske barve, v zidanicah pa v polnih sodih nastaja mlado vino. To je čas jeseni, ko na jedilnik prinese zanj značilne jedi, ki prijetno ogrejejo želodec. Na podeželju je stara navada, da gospodinje zmanjšajo število perjadi, predvsem starejših kokoši in iz pečice zadiši po pečenem mesu, iz lonca pa po pravi domači kokošji juhi. In ker se bo nesnost jajc v zimskih mesecih zmanjšala, je prav, da še pravi čas izkoristimo visoko vredno živilo - jajce. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR. Posnetke minulih oddaj najdete v našem arhivu.

 

Vodenje gospodinjstva NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 28. oktobra (vinotoka) 2017 - 8.00 - Prvi dan meseca novembra je namenjen počastitvi vseh umrlih. Ta dan se oživijo spomini nanje in te poudarimo še s cvetjem in prižiganjem sveč. Sveče imajo že od nekdaj poseben pomen, saj naj bi ogenj in toplota pregnala vso mrzlo turobnost. Tudi za ta praznik so namenjene določene jedi, ki so jih marsikje simbolično namenili tudi pokojnim. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR. Posnetke minulih oddaj najdete v našem arhivu.

 

 

KGZ NOVO MESTO color 1Kmetijska oddaja: KGZS - Zavod Novo mesto - Javni razpis

Nedelja, 22. oktobra 2017 - 9.40 - V tokratni oddaji bomo gostili mag. ZDENKO KRAMAR iz KGZS, Zavoda Novo mesto. Tema bo predstavitev Javnega razpisa za majhne kmetije. Rok za prijavo je 31.1.2018. Več na www.kmetijskizavod-nm.si.

logo splet najzame2Četrtek, 28. septembra (kimavca) 2017 - 9.15 - V novi oddaji Ostanimo zdravi sta bila gosta BOŠTJAN CESAR, direktor podjetja Najzame.si in TOMAŽ ROSIČ, lastnik blagovne znamke slovenski izdelki iz industrijske konoplje. Tema oddaje je bila pestra uporaba in učinki industrijske konoplje. V drugem delu pa sta odgovarjala tudi na vprašanja poslušalcev. Kliknite več in prisluhnite posnetku pogovora.

Več ...

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Prodaj in kupi