Tekoče napovedi

000013KONCERT NA RADIU SRAKA: Vin Garbutt

Ponedeljek, 26. junija (rožnika) 2017 - 22:00 - V oddaji se bomo spomnili imenitnega glasbenika iz Anglije, kitarista, pevca in igralca na piščal tin whistle, VINA GARBUTTA. Možakar je bil skoraj vse do svoje smrti pred nekaj tedni eden najbolj zanimivih in samosvojih angleških godcev in pevcev, nastopal je po vsem svetu, leta 1979 pa je prvič nastopil tudi v Kinu Krka v Novem mestu. Vina Garbutta bomo na Radiu Sraka slišali tudi še v prihajajočih ponedeljkovih večerih. (Foto: Drago Vovk)

Zagriški fantjePevci in godci prihajajo: Zagriški fantje

Ponedeljek, 26. junija (rožnika) 2017 - 16.00 - Naša gosta sta bila člana moškega pevskega zbora ZAGRIŠKI FANTJE iz Šentlovrenca (foto, vir: tlk.jskd.si), predsednik zbora, JANEZ ŠPENDAL, in zborovodja, LADO STOPAR. Za posnetek oddaje, ki jo je vodila Marjanca Rozman, kliknite na več.

Več ...

Dolenjski muzej NMNaš vsakdanjik: Praznik situl

V četrtek, 22. junija (rožnika) 2017 - 10.00 - Gostja oddaje je bila direktorica Dolenjskega muzeja, JASNA DOKL OSOLNIK iz Zavoda Novo mesto. Pogovarjali smo se o Prazniku situl, ki ga v Dolenjskem muzeju Novo mesto pripravljajo, v soboto, 24.  junija 2017. Posnetek zanimive oddaje, ki jo je vodil Darko Povše, najdete tukaj.

 

 

Posnetek oddaje - Jasna Dokl Osolnik - Dolenjski muzej Novo mesto - Praznik situl - 22. 6. 2017:

Joze KaplerŽupanje in župani na našem slišnem območju: občina Škocjan – Jože Kapler

Sobota, 24. junija (rožnika) 2017 - 9.30 - Nadaljujemo z nizom oddaj v letu 2017. V njih predstavljamo dogajanje, razvoj, napredek in načrte v številnih občinah na našem slišnem območju. Naš tokratni gost bo župan občine Škocjan, JOŽE KAPLER. Vaša vprašanja sprejemamo že pred oddajami na tel. št. 07/33-23-300 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Vodenje gospodinjstvaNASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 24. junija (rožnika) 2017 - 8.00 - Kar nekaj je datumov, ki označujejo spremembe v mesecu juniju, kot je prehod pomladi v poletje z najdaljšim dnevom in najkrajšo nočjo, kresni dan, dan rdečih češenj ali praznik sv. Vida s pregovorom, ki pravi, da je sv. Vid češenj sit. Kjer jih ni pobrala pozeba, je zobanje češenj, seveda kar na drevesu, nekaj najbolj prijetnega. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR. Posnetke minulih oddaj najdete v našem arhivu.

 

 

Šola kuhanjaNEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 25. junija (rožnika) 2017 - 9.15 - Izkušene gospodinje poznajo zelo veliko načinov predelave sadja in zelenjave v shranke, za tiste z manj znanja pa je prav, da si znova zapomnijo nekaj sodobnih in preprostih načinov predelave, da jim bodo shranki na policah v veliko veselje. Tudi vsakodnevna priprava solat z različnimi prelivi pa naj bo vsem vedno nov izziv. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.Posnetke minulih oddaj najdete v našem arhivu.

 

facebookVŠEČKAJTE FACEBOOK STRAN RADIA SRAKA

Vabimo vas, da nam sledite tudi na družabnem omrežju Facebook. Tam boste lahko spremljali, kaj vse se dogaja na Radiu Sraka in si ogledali galerijo slik glasbenih gostov v našem studiu. Všečkajte našo stran in nam sledite - povezava vas čaka tukaj.

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Prodaj in kupi