Tekoče napovedi

Vodenje gospodinjstva

NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 17. novembra 2018 - 8.00 - Zalogam vina v vinskih hramih se je v času martinovanja pridružilo tudi mlado vino. Na splošno ima vino posebno mesto v obrokih hrane odraslih oseb. Ob različnih dogodkih in še posebno ob degustacijah se vinu pridružijo še sir, sadje in orehova jedrca. Vsak dan pripravljamo hrano in tudi uživamo ob jedi. Osnovnih kuharskih veščin in navad pa se veliko naučimo že v domači kuhinji in se jih po navadi zapomnimo za vse življenje. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

 

Šola kuhanja

NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 18. novembra 2018 - 9.15 - Na kmetijah se v pozno jesenskem času število perjadi in drugih malih živali zmanjša in njihovo meso se v različnih oblikah zamrzne na zalogo. Na jedilniku je več pečenih mesnih jedi in tudi različnih enolončnic z zimsko zelenjavo. Še posebno okusno je meso domačih kuncev v smetanovi omaki. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

Naš vsakdanjik: Dolenjski muzej Novo mesto - Štukljevo leto

Sreda, 7. novembra 2018 - 10.00 - 12. novembra 2018, se bomo v Novem mestu poklonili velikanu gimnastičnega športa, dobitniku šestih olimpijskih kolajn, svetovljanu in humanistu Leonu Štuklju. 120. obletnico njegovega rojstva bomo obeležili z otvoritvijo razstave Leon 120 let v Dolenjskem muzeju Novo mesto, na kateri bosta predstavljena njegovo življenje in delo. Kliknite več in prisluhnite posnetku oddaje, kjer smo gostili direktorico Dolenjskega muzeja NM JASNA DOKL OSOLNIK in soavtorja razstave dr. IVANA ČUKA.  

Več ...

facebookVŠEČKAJTE FACEBOOK STRAN RADIA SRAKA

Vabimo vas, da nam sledite tudi na družabnem omrežju Facebook. Tam boste lahko spremljali, kaj vse se dogaja na Radiu Sraka in si ogledali galerijo slik glasbenih gostov v našem studiu. Všečkajte našo stran in nam sledite - povezava vas čaka tukaj.

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Trenutni in pretekli obiskovalci

Prodaj in kupi