Tekoče napovedi

ZAJECJOZELJUDSKI PEVCI IN GODCI

Sobota, 20. januarja (prosinca) - 16.00 – Pesmi različnih praznikov, ki so za nami, so odzvenele, in pred nami so pesmi in viže, povezane z vsakdanjim življenjem med dvema zimama. Kaj vse se je včasih dogajalo v teh mesecih, je neizbrisno zapisano tudi v ljudskih pesmih, ki so se ohranile do danes. Tokrat nam bodo peli, med drugimi, Olipovi bratje s Sel na avstrijskem Koroškem, Štefanski fantje iz Sv. Štefana, pevci iz Rače pri Dobu, pevci in pevke iz Precetincev, Pevci vasi ob spremljavi Tria Vetrnica in Agata Šumnik – Zgonec ob spremljavi citrarja Tomaža Plahutnika. Igral pa nam bo tudi godec na violinske citre Jože Zajec (na sliki: foto D. Vovk).

 

Vodenje gospodinjstva NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 20. januarja (prosinca) 2018 - 8.00 - Daljši dan z več dnevne svetlobe predrami v sobnih rastlinah novo življenje. To pospešimo, če jih pravočasno presadimo. Ni malo ovir s katerimi se srečujemo pri gospodinjskih opravilih, zato so dobrodošli različni nasveti. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR. Posnetke minulih oddaj najdete v našem arhivu.

 

 

Šola kuhanja NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 21. januarja (prosinca) 2018 - 9.15 - Nekaj desetletji nazaj ni bilo v navadi pitje prave kave skoraj na vsakem koraku. Mnogi so pili kavne nadomestke, ki pa so danes zašli skoraj v pozabo. Nastala pa je vrsta novih zamisli za pripravo jedi in pijač. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR. Posnetke minulih oddaj najdete v našem arhivu.

 

facebookVŠEČKAJTE FACEBOOK STRAN RADIA SRAKA

Vabimo vas, da nam sledite tudi na družabnem omrežju Facebook. Tam boste lahko spremljali, kaj vse se dogaja na Radiu Sraka in si ogledali galerijo slik glasbenih gostov v našem studiu. Všečkajte našo stran in nam sledite - povezava vas čaka tukaj.

GROSTATJANA-fotoDVVEČER Z VEČNO ZELENIMI NAPEVI

Torek, 9. januarja (prosinca) - 20.00 - Minili so božični in novoletni prazniki pa še trije kralji povrhu, mi pa bomo v nocojšnji oddaji z večno zelenimi popevkami z različnih koncev sveta in seveda tudi iz naših logov slišali, katere popevke so bile najbolj priljubljene v Evropi pa tudi onkraj luže pred kakšnega pol stoletja. Slišali pa bomo tudi junake slovenske popevke - Rafka Irgoliča, Majdo Sepe, Ireno Kohont, Marjano Deržaj, Staneta Mancinija, Ota Pestnerja in Tatjano Gros (na sliki s koncerta v Novem mestu; foto: Drago Vovk)

 

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Prodaj in kupi