Tekoče napovedi

Ansambel PetanSrakina sobotna veselica: ansambel Petan

Sobota, 16. marca 2019 - 21.00 - Člani ansamba, ki je bil ustanovljen leta 2009, so doma v okolici Gorenjega Mraševega v Mestni občini Novo mesto. Vsem ljubiteljem glasbe z veseljem sporočajo, da so bili sprejeti na festival Slovenska polka in valček 2019. O glasbeni poti, željah in načrtih, so nam povedali v tokratni večerni oddaji. Več o ansamblu na www.ansambel-petan.com.

Več ...

RC LOGONaš vsakdanjik: Razvojni center Novo mesto

Sreda, 13. marca 2019 - 10.00 - V oddaji je tekla beseda o Razvojnem centru Novo mesto, podjetništu ter tudi razvoju podjetništva med mladimi. Gosta oddaje sta bila ANJA JAKŠE in SIMON JERAJ, predstavnika Razvojnega centra Novo mesto. Več na www.rc-nm.si.

 

Več ...

Polona KambicŽupanje in župani na našem slišnem območju: občina Semič - Polona Kambič

Sobota, 16. marca 2019 - 9.30 - Nadaljujemo z nizom oddaj v letu 2019. V njih predstavljamo dogajanje, razvoj, napredek in načrte v številnih občinah na našem slišnem območju. Naša tokratna gostja bo županja občine Semič, POLONA KAMBIČ. Vaša vprašanja sprejemamo že pred oddajami na tel. št. 07/33-23-300 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Vodenje gospodinjstva

NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 16. marca 2019 - 8.00 - Na majhnem delu zemlje pred kmečko hišo je bil nekoč t.i. garteljc, ki je s svojo urejenostjo vedno pritegnil pozornost. Naj bo vrt še tako majhen, potrebuje dobro zemljo, ki jo bomo ustvarili le z izjemnim gnojilom – kompostom. V mesecu marcu pa posebno nego potrebujejo sobne rastline in za mnoge je to ugoden čas za presajanje. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

 

Šola kuhanja

NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 17. marca 2019 - 9.15 - V tem delu leta nam od razpoložljive zelenjave največ pripomore por v jedeh, kot so rižote, pite, zavitki, narastki, enolončnice ipd. Zaradi svoje sestave nam krepi obrambni sistem, uravnava krvni tlak in holesterol ter prispeva k urejeni prebavi. Cmoki vseh vrst so lahko slana priloga ali kot sladica. Med prvimi osvežujočimi listi iz narave pa bomo okusili regrat, ki nas bo obogatil s svežimi vitamini. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

Naš vsakdanjik:Slovenska karitas - 40 dni brez alkohola 

Ponedeljek, 11. marec 2019 -10.00 - Slovenska karitas vsako leto v postnem času skupaj s soorganizatorji pripravlja preventivno akcijo 40 DNI BREZ ALKOHOLA v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, prometnih nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola. Letos akcija nosi podnaslov „ZA odgovoren odnos do alkohola". Gost oddaje bo CVETO URŠIČ, generalni tajnik Slovenske karitas.Več na www.karitas.si

 

Naš vsakdanjik: KUD IVAN CANKAR Velika Loka 

Ponedeljek, 4. marca 2019 - 10.00 - Vljudno vabljeni k poslušanju oddaje, ki bo tokrat obarvana kulturno. V njej bo tekla beseda o KULTURNO UMETNIŠKEM DRUŠTVU Ivan Cankar Velika Loka, v občini Trebnje. Gosta oddaje bosta: predsednik BOJAN RUS in igralec ter režiser DANIEL BARLE.  

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Trenutni in pretekli obiskovalci

Prodaj in kupi