Tekoče napovedi

pecavar martin1LJUDSKI PEVCI IN GODCI

Sobota, 24. marca 2018 - 16:00 - »Godec je bil tisti, ki je moral počenjati najrazličnejše stvari, da je zabaval ljudi in ni vedno igral za denar. Tisti denar, ki ga je dobil, je zares zaslužil. Recimo na svatbah je igral dva ali celo tri dni in cele noči! Redko kdaj je lahko počival, ves čas je moral zabavati in jezik brusiti,« je opisal delo ljudskih godcev, pretežno so to bili harmonikarji, dr. Julijan Strajnar , nekdanji sodelavec Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU. Godcem pa smo posvetili tudi današnjo oddajo.Igrali nam bodo Martin Pečavar (na sliki), Jože Križan, Alojz Mrgole, trije citrarji iz Luč in še kdo ...

Naš vsakdanjik: Klub tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele Krajine

Torek, 27. marec 2018 - 10.00 - Gostja tokratne oddaje Naš vsakdanjik bo NATAŠA POLJANEC, predsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele Krajine. Klub letos praznuje 18. leto delovanja. Gostja bo predstavila delovanje kluba, načrte in program dela. Vabljeni k poslušanju. 

Naš vsakdanjik: 2. Festival velikonočne potice

Ponedeljek, 26. marec 2018 - 10.00 - Na velikonočni četrtek, 29. marca, bo na Gradu Otočec potekal že 2. veliki FESTIVAL VELIKONOČNE POTICE. Gostja oddaje bo JANJA STRAŠEK, članica letošnje ocenjevalne komisije potic in prehranska strokovnjakinja v Termah Krka. Tema oddaje bodo novosti, ocenjevanje ter namen prireditve. Vabljeni k sodelovanju v projektu Z domačo potico na pomoč družinam v stiski. Vabljeni k poslušanju.

kgzs-logoKmetijska oddaja: KGZS - Zavod Novo mesto: Pridelava špargljev

Nedelja, 25. marec 2018 - 9.40 - Sezona špargljev je sezona za sladokusce in ljubitelje uživanja sezonske zelenjave. Na vprašanja o pridelavi špargljev, primernih rastiščih, gnojenju, sajenju, morebitnih boleznih in škodljivcih te priljubljene zelenjave boste dobili odgovore v tokratni oddaji. Gostja oddaje je NATALIJA PELKO, svetovalka specialistka na KGZS, Zavodu Novo mesto.

 

ZAGAR-TONEVESELI PETKOV VEČER: Tone Žagar

Petek, 23. marca 2018 - 20.00 – Harmonikar TONE ŽAGAR je svoj prvi ansambel zbral leta 1964, imenoval se je ansambel Slavček, pela pa je Jožica Zupančič. Ko pa je izvedel, da tudi na Dolenjskem deluje ansambel z istim imenom, je svojo skupino poimenoval po sebi. Leta 1970 je ansambel izdal svojo prvo ploščo z naslovom Naš Frane, leto kasneje pa je zmagal na Ptujskem festival in se dokončno uveljavil na slovenskem prizorišču domače glasbe. Naš gost bo svojo zgodbo predstavil v nocojšnji oddaji.

Vodenje gospodinjstva

NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 24. marca 2018 - 8.00 - Velikonočni prazniki, ki se pričnejo s cvetno nedeljo, so najlepši del pomladi. V počastitev davnih šeg s svežim mladim zelenjem in oljčnimi vejicami so vtkane tudi določene jedi, ki so simbol praznika. Med stare navade sodi tudi pospravljanje in čiščenje bivalnih prostorov, ki so po dolgi zimi potrebni svežine. Danes je način in pogostost čiščenja precej drugačno, saj so nam na voljo čistilni aparati in čistilna sredstva za redno vzdrževanje čistoče. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

 

Šola kuhanja

NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 25. marca 2018 - 9.15 - Velika noč ni le najstarejši krščanski praznik, ampak je tudi praznik pomladi. Prav je, da poznamo vse znane običaje, ki nam omogočajo, da občutimo pravi smisel praznika. Zagotovo je to povezanost družine, posebna praznična hrana in ob vsem si želimo še sončno vreme, ki nas bo zvabilo v naravo. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

Katarina Plut - kraljica metliške črnine 2017Naš vsakdanjik: Pomoč za pogumne

Ponedeljek, 19. marec 2018 - 10.00 - Obveščamo vas, da bo ta ponedeljek, 19. marca od 10. ure naprej v oddaji  tekla beseda o dobrodelnem koncertu „Pomoč za pogumne", ki bo v soboto 24. marca ob 19. uri v Kulturnem centru Semič in ga organizira kraljica metliške črnine KATARINA PLUT. Gostja bo v oddaji predstavila še dejavnosti in poslanstvo vinskih kraljic.

facebookVŠEČKAJTE FACEBOOK STRAN RADIA SRAKA

Vabimo vas, da nam sledite tudi na družabnem omrežju Facebook. Tam boste lahko spremljali, kaj vse se dogaja na Radiu Sraka in si ogledali galerijo slik glasbenih gostov v našem studiu. Všečkajte našo stran in nam sledite - povezava vas čaka tukaj.

Trenutni in pretekli obiskovalci

Prodaj in kupi