Tekoče napovedi

Vodenje gospodinjstva

NASVETI ZA VODENJE GOSPODINJSTVA

Sobota, 26. januarja 2019 - 8.00 - Alternativna medicina je ljudem znana že od nekdaj, saj daje veliko možnosti za samopomoč. Sem sodi tudi apiterapija, t.j. zdravljenje s pridelki iz čebeljega panja. Zdravilne lastnosti so medu pripisovali že stari Sumerijci, ki so bili narod z visoko stopnjo kulture. Egipčani so med uporabljali ne le v prehranske in zdravilne namene, ampak so ga darovali tudi v grobnice faraonov. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

 

Šola kuhanja

NEDELJSKA ŠOLA KUHANJA

Nedelja, 27. januarja 2019 - 9.15 - Ingver je začimba, ki je zaradi zdravilnih učinkovin dobrodošla pri prehladnih obolenjih. Zaradi prijetne arome in okusa pa ga v mnogih deželah uporabljajo pri pripravi drobnega peciva, dodajajo ga kolačem in vročim napitkom. Tudi v zimskem času nas lahko okrepita rdeča pesa in cvetača, ki sta tudi blago dietno živilo. Oddajo pripravlja in vodi HELENA MRZLIKAR.

 

Trio JoubranGLASBA SVETA: lestvica WMCE

Ponedeljek, 28. januarja 2019 - 20:00 - Tudi nocoj bo odmevala glasba z vseh koncev sveta, starejša in tudi čisto sveža, slišali pa bomo tudi glasbo z januarske lestvice World Music Charts Europe, ki jo s svojimi glasovi evropsko radijsko združenje (www.wmce.de). Ta mesec so za najboljšo izbrali CD ploščo z naslovom Ser, ki jo je s poljskim triom Kroke posnela mongolska pevka Urna. V oddaji bomo slišali tudi glasbo legendarnega malijskega pevca Salifa Keite, turške pevke Gaye Su Akyol, švedske zasedbe Groupa, latvijske skupine Tautumeitas in tudi palestinskega tria bratov Joubran (na sliki - foto Drago Vovk).

Oddaja za vinogradnike in ljubitelje vin: KGZS Zavod Novo mesto - Obrezovanje vinske trte 

Nedelja, 20. januarja 2019 - 11.15 - V letošnji tretji januarski nedeljski Oddaji za vinogradnike in ljubitelje vin ob 11. uri in 15 minut nam bo JERNEJ MARTINČIČ, specialist za vinogradništvo na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije,Kkmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto svetoval o obrezovanju vinske trte, razliki rezi pri mladih trtah, trtah v rodnosti in posebnostih pri rezi vinske trte po toči. Ne zamudite strokovnih nasvetov, zato vljudno vabljeni k poslušanju nedeljske vinogradniške oddaje.

Naš vsakdanjik: Društvo Dolenjska akademska pobuda

Ponedeljek, 21. januar 2019 -  10.00 - O DRUŠTVU DOLENJSKA AKADEMSKA POBUDA bosta tokrat povedala gosta oddaje izr. prof. dr. BLAŽ RODIČ in ddr. JANEZ USENIK, predsednik društva. Beseda bo tudi o razpisu za podelitev Nahtigalovih priznanj za ustvarjalne dosežke dijakov in študentov, njihovih mentorjev in drugih raziskovalcev za leto 2018. 

Naš vsakdanjik: Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

Petek, 18. januar 2019 - 10.00 - Gosta oddaje, BREDA BREZOVAR GOLJAR, podpredsednica DRUŠTVA ONKOLOŠKIH BOLNIKOV SLOVENIJE in prostovoljec FAIK AJDAROVIĆ bosta spregovorila o namenu, poslanstvu in načinih delovanja društva in številnih društev za samopomoč, preventivi ter o soočenju z lastno izkušnjo raka. Več na www.onkologija.org in www.izogniseraku.si

Naš vsakdanjik: Hrana ni za tjavendan

Petek, 11. januar 2019 - 13.30 - Cenjeni poslušalci in spoštovane poslušalke! Obveščamo vas, da je gostja našega radia, LILI VAVŽIK, učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Grm Novo mesto ter 12. leto vodja projekta Ekošola, sicer pa regijska ekokoordinatorica na nacionalni Ekošoli. Tema tokratne oddaje je bila predstavitev projekta HRANA NI ZA TJAVENDAN 2018/2019. Projekt nagovarja otroke, mladostnike, učitelje in starše k zmanjševanju količin zavržene hrane ter k razmisleku o socialnih, okoljskih in ekonomskih problematikah, povezanih z zavrženo hrano.

Več ...

Naš vsakadanjik: Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline - 13. licitacija lesa

Sreda, 2. januarja 2019 - 10.00 - Gost tokratne oddaje bo JOŽE JEROMEL, predstavnik organizatorja Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline, ki letos pripravlja že 13. licitacijo vrednejšega lesa v Slovenj Gradcu. O namenu licitacije, vlogi posameznega orgabizatorja, pomembnejših datumih in drevesnih in sadnih vrstah, za katere vlada veliko zanimanje boste izvedeli v oddaji, zato je ne smete zamuditi.  

Naš vsakdanjik: Ujemi dan

Torek, 15. januarja 2019 - 16.00 - Tudi v letu 2019 bomo nadaljevali z oddajami UJEMI DAN, oddajami za osebno rast, z nasveti za vzpodbudne, vedre misli, želje in načrte. Vabljeni k poslušanju nove oddaje v novem letu 2019, z voditeljico MARJANCO TRŠČINAR ANTIČ.

telefonČESTITKE IN MALI OGLASI NA RADIU SRAKA

Čestitke in male oglase za objave na radiu Sraka sprejema oglasna služba v prodajalni SRAČJE GNEZDO v novomeškem BTC-ju. Omenjena obvestila lahko oddate osebno v prodajalni vsak delovnik od 8:00 do 20:00 ure in soboto do 15:00 ure. Lahko pa različna obvestila naročite tudi po telefonu na številkah: 07 33 22 000 in 051 30 10 40, ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Minule oz. že objavljene male oglase pa najdete tukaj.

Trenutni in pretekli obiskovalci

Prodaj in kupi