Gospodarimo uspešno: KOMUNALA Novo mesto d.o.o.

Ponedeljek, 18 januar 2016. Število ogledov te strani je 2802

Vabljeni ste na predavanje o temeljnih postopkih oživljanja, na katerem vam bodo predstavili tudi iHELP-ov načrt do Srca prijazno podjetje, h kateremu je Komunala Novo mesto pristopila kot prva na Dolenjskem. Predavanje, ki ga je omogočil iHELP v sodelovanju s Komunalo Novo mesto, bo potekalo v prostorih Centralne čistilne naprave na Šmarješki cesti 10, v torek 26. januarja 2016, ob 12. uri in 15. uri ter v prostorih upravne stavbe Komunale Novo mesto na Podbevškovi 12, v sredo 27. januarja 2016, ob 12. uri in 15. uri... Več o tem v prilogi. Posnetek oddaje Gospodarimo uspešno pa najdete tukaj in v arhivu vsebine.

Na predavanju Vam bodo predstavili: delovanje aplikacije iHELP, osnove prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja, načrt do Srca prijazno podjetje, podatke o uporabi ter brezplačno nadgrajene aplikacije iHELP. Za podrobnosti lahko pokličite na telefonsko številko: 07 39 32 450 ali 031 650 989. Več o temi najdete v tem dokumentu.

Četrtek, 3. grudna 2015 - 10.00 - Gost oddaje GREGOR KLEMENČIČ, direktor KOMUNALE Novo mesto d.o.o.,  je predstavil trenutne dejavnosti na področju Vodooskrbe, dejavnost Odvajanje in čiščenje odpadnih voda ter dejavnost Splošne komunale. Posnetek oddaje, ki jo je vodil Darko Povše, najdete spodaj.

S četrtim in hkrati zadnjim zbiralnim dnem se je 10. 12.2015, zaključil pilotni projekt zapiranja snovnega kroga odpadne kartonske embalaže mleka, sokov in ostalega (KEMSO oz. embalaža Tetra Pak). Novomeška lokalna skupnost na čelu s Komunalo Novo mesto je tako prva v Sloveniji pristopila in uspešno izpeljala akcijo doslednega namenskega zbiranja odpadne KEMSO, v katerem so štiri izbrane osnovne šole zbrale kar 2.000 kilogramov tovrstne odpadne embalaže. Dolgoročni cilj pa je, da Novo mesto vzpostavi lasten zaprti snovni krog in tako zagotovi dovolj surovine za izdelavo higienskega papirja za lastne potrebe.

 

Posnetek oddaje - Gregor Klemenčič - 03.12.2015:

Komentarji (0)

Oddajte komentar

Komentirate kot gost.

Trenutni in pretekli obiskovalci