Glasba sveta: Circulart Kolumbija

Ponedeljek, 20 februar 2012. Število ogledov te strani je 5675

Ponedeljek, 17. velikega srpana 2015 - 20.00 - V prvih julijskih dneh se je v Medellinu, drugem največjem mestu Kolumbije v Južni Ameriki, odvijal glasbeni sejem tamkajšnjih dežel. Udeležili so se ga ljudje, tako ali drugače povezani z glasbo, od Mehike do Čila na skrajnem jugu celine. Čez dan so bile na sporedu okrogle mize in srečanja udeležencev na glasbenih področjih, popoldne in zvečer pa številni koncerti. Nekaj dni po tem dogodku pa si je Radio Sraka, ki je bil povabljen na ta glasbeni dogodek, vzel še čas za obisk zanimivega mesta, o čemer lahko preberete v današnji številki revije Reporter. V nocojšnji oddaji bo predvsem obilo glasbe, med drugimi boste slišali tudi v Kolumbiji živečo nizozemsko trobentačico MAITE HONTELE. (Foto: Drago Vovk). Več o oddaji... (Para ver mas pincha aqui)

V Medellinu smo imeli odprte oči in ušesa, pridno pa smo tudi fotografirali in nekaj utrinkov si lahko tudi ogledate. Na glasbenem sejmu Circulart 2015 so, med drugimi, nastopili tudi: pevke LEIDEN iz Mehike (1), CECILIA ZABALA iz Argentine (2), MALENA MUYALA iz Urugvaja (3) in MAMA JULIA iz Kolumbije (4), ter zasedbe: SONIDOS ENRAIZADOS (5) in SICOTROPICO (6) iz Kolumbije, MEXICAN DUBWEISER (7), KUERVOS DEL SUR iz Čila (8), ULISES HADJIS iz Mehike (9) ter domača dub zasedba CREW PELIGROSOS - na sliki z oboževalko, povabljeno na oder (10), navdušil pa je tudi brazilski pianist VITOR ARAUJO (11). S Slovenkama, Lucijo (na levi) in Majo smo nazdravili z metliško črnino, ogledate pa si lahko še nekaj utrinkov s pohajkovanja po mestu Medellin...

 Leiden CECILIA ZABALA MALENA MUYALA MAMA JULIA 

SONIDOS ENRAIZADOS DSC00256 MEXICAN DUBWEISER KUERVOS DEL SUR 

ULISES HADJIS CREW PELIGROSOS VITOR ARAUJO Lucija, Drago, Maja

 MEDELIN TEATER medelin MEDELIN

Posnetek oddaje - Glasba sveta - 17.8.2015:

Članek v reviji Reporter: pdfReporter - 2015 - Medelin.pdf

 

Glasba sveta na Radiu Sraka: Kolumbija 

Ponedeljek, 20. svečana 2012 - 20.00 - Včasih se odpravimo tudi kam na tuje in Radio Sraka je nocoj za vas pripravil oddajo, ki je nastala v Kolumbiji, v diskografski založbi Discos Fuentes v Medellinu in v hribovitem mestu Jerico v osrednjih Andih. Naša sogovornika sta bila EDWIN ARIAS, ki v založbi Discos Fuentes skrbi za produkcijo, in župan mesta Jerico CARLOS AUGUSTO GIRALDO. Rdeča nit oddaje je bilo obilje raznolike in predvsem dobre glasbe iz Kolumbije.


Rdeča nit oddaje bo obilje raznolike in predvsem dobre glasbe iz Kolumbije. Naša gosta bosta EDWIN ARIAS (sl. 1) in prvi moč mesta Jerico CARLOS AUGUSTO GIRALDO (slika 2, na desni, v družbi gorenjskega novinarja MARKA JENŠTERLETA.) Založba Discos Fuentes je najstarejša in najbolj uspešna diskografska založba v Južni Ameriki, ustanovljena je bila leta 1934. Glasbenikom nudi za snemanja najsodobnejše studie in produkcijo, ukvarjajo pa se tudi s presnemavanjem in digitalno ureditvijo posnetkov s starih plošč in magnetofonskih trakov (sl. 3 in 4). Založba ima tudi svojo radijsko postajo, na sliki 5 je njen direktor  TONY PENARREDONDA C. Spoznajte založbo tudi vi: www.discosfuentes.com. Kakšne štiri ure vožnje z avtobusom v hribe osrednje Kordiljere pa je od Medellina oddaljeno mestece Jerico, staro 161 let, ki ga bomo v oddaji pobliže spoznali s pomočjo pogovora z županom. Slike od 6 do 8: značilna ulica in osrednji trg v Jericu ter pogled na del mesta z bližnjega griča. Mesto živi umirjeno, brez nasilja in s kulturo. Nekoč je v njem razstavljal ameriški slikar, filmski ustvarjalec, komercialni ilustrator in pisatelj Andy Warhol, tudi eden izmed utemeljiteljev umetnostnega gibanja pop art, lansko poletje pa se je domačinom predstavilo tudi slovensko ulično gledališče Ana Monro. Več o mestu: www.jericoturistico.com. Oddajo je pripravil urednik Radia Sraka DRAGO VOVK, tudi združenja avtorjev in urednikov oddaj z glasbo sveta evropskih radijskih postaj (www.wmce.de).

Edwin Arias Kolumbija-2 20_02-2012  Kolumbija-3-20 02_2012 Kolumbija-4-20 02_2012 

Kolumbija-5-20 02_2012 Kolumbija-6-20 02_2012 Kolumbija-7-20 02_2012 Kolumbija-8-20 02_2012 

Posnetek oddaje - Glasba sveta na Radiu Sraka: Kolumbija - 20.02.2012:

Kolumbija - 1. del: Intervju - Edvin Arias -  Discos Fuentes:

Kolumbija - 2. del: Intervju - Carlos Augusto Giraldo, župan mesta Jerico:

 

 

Komentarji (2)

 • Wojciech Ossowski

  Wojciech Ossowski

  16 avgust 2015 ob 08:23 |
  Extra program:) "Odjechane" radio :))) Drago rulez!!!!
 • Štefan Celec

  Štefan Celec

  13 avgust 2012 ob 09:54 |
  Bravo Drago, lepa oddaja, LP Štefan

Oddajte komentar

Komentirate kot gost.

Trenutni in pretekli obiskovalci