Radijska obvestila in zanimivosti

Veseli petkov večer: ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA

Sobota, 05 marec 2016. Število ogledov 884

sasoavsenikPetek, 4. sušca 2016 -20:00  - V petek zvečer smo na Radiu Sraka gostili Ansambel Saša Avsenika. S prihajajočega albuma prihaja tudi zadnja uspešnica Sedem vrtnic, ki jo smo seveda slišali tudi v veseli petkovi večerni oddaji. Pesem je bila v nemškem jeziku izdana že pred več kot tridesetimi leti v izvedbi Ansambla bratov Avsenik, slovensko besedilo pa je tokrat prispeval dolgoletni član legendarnega ansambla, Alfi Nipič. Skladba predstavlja prvo sodelovanje Alfija z Ansamblom Saša Avsenika.

Naši vrtci in šole: MOJCA LUKŠIČ - Gimnazija Novo mesto

Sreda, 23 marec 2016. Število ogledov 1293

Mojca Lukšič - Gimnazija NMTorek, 22. sušca 2016 - 10.00 - Gimnazija Novo mesto je najstarejša splošnoizobraževalna ustanova z neprekinjenim delovanjem v slovenskem prostoru. Letos obeležuje 270 let delovanja. Gostja oddaje je bila ravnateljica Gimnazije Novo mesto, MOJCA LUKŠIČ (foto: Tomaž Levičar). V oddaji je predstavila zgodovino, izobraževalne programe, interesne dejavnosti ter številne prireditve ob visokem jubileju Gimnazije. Opozorila pa je tudi na pravilno rabo slovenskega knjižnega jezika. Več na www.gimnm.org. Posnetek oddaje, ki jo je vodil Darko Povše, najdete tukaj.

Naš vsakdanjik: Reševanje ob zastoju srca

Torek, 12 april 2016. Število ogledov 1343

FRANCIBORSANPonedeljek, 11. malega travna 2016 - 16.00 - Načrt vzpostavitve učinkovite in največje mreže usposobljenih prostovoljcev za reševanje življenj ob zastoju srca z uporabo iHELP aplikacije na pametnih mobilnih telefonih in aparatov za oživljanje na območju Dolenjske in Bele krajine«, je bila tokratna tema oddaje. Gostili smo predsednika Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, Podružnice za Dolenjsko in Belo krajino FRANCIJA BORSANA. Za posnetek oddaje, ki jo je vodil Samo Bdeir, kliknite tukaj.

 

Gospodarimo uspešno: Komunala Novo mesto

Torek, 19 april 2016. Število ogledov 1447

V času od 19. do 21. aprila 2016, ste lahko prisluhnili trem oddajam Gospodarimo uspešno. 19. aprila je bil ob 10.00 uri gost oddaje SIMON ŠTUKELJ, vodja sektorja splošna komunala, ki je spregovoril o ločevanju odpadkov, načrtu KEMSO in EKO tednu. 20. aprila smo od 9.15 h naprej gostili ISTOKA ZORKA, vodjo sektorja vodo oskrba, ki je spregovoril o kakovosti pitne vode ter predstavil hidravlične izboljšave. 21. aprila smo od 8.00 h naprej gostili GREGORJA KLEMENČIČA, direktorja Komunale Novo mesto d.o.o. V oddaji je predstavil Dneva odprtih vrat in prireditev ob Dnevu zemlje. Kliknite več in prisluhnite posnetkom vseh treh oddaj.

Ljudski pevci in godci: Tine Lesjak

Torek, 19 april 2016. Število ogledov 1538

LESJAKTINE-1980Torek, 19. malega travna 2016 - 16.00 - Gost oddaje je bil harmonikar, pevec in zbiratelj ljudskega pesemskega gradiva Tine Lesjak iz Oplotnice pod Pohorjem. Beseda je tekla o starih ljudskih pesmih, ki jih je pel tako s Pevci s Pohorja kot z ansamblom domače glasbe Bratje iz Oplotnice. Kaj so povedale? Komu so bile namenjene? Gost pa je predstavil tudi glasbeno druženje ob 15. obletnici delovanja ansambla Vrt, v katerem igra tudi njegov sin Tini Lesjak . Slika današnjega gosta je iz leta 1990, nastala je med snemanjem Lesjakove prve samostojne kasete, slikal je založnik Drago Vovk.

Godec v studiu: MIHA DEBEVEC

Četrtek, 28 april 2016. Število ogledov 1562

 

Miha Debevec-2016Četrtek, 28. malega travna 2016 - 14.00 - Spet nas je obiskal godec na diatonični harmoniko, mladi mojster igranja MIHA DEBEVEC. Razlog je preprost - izdal je namreč novo glasbeno zgoščenko s sila raznoliko glasbo. Naslov nove zgoščenke je DEŽ IN SONCE. Če ste oddajo zamudili, potem prisluhite posnetku pogovora tukaj.

 

Naši vrtci in šole: OŠ Šmarjeta

Petek, 29 april 2016. Število ogledov 1295

OS-SmarjetaPonedeljek, 25. malega travna 2016 - 10.00 - V oddaji je tekla beseda o Vrtcu in Osnovni šoli Šmarjeta. Gostili smo NEVENKO LAHNE, ravnateljico šole in vrtca ter JOŽICO GODEC, pomočnico ravnateljice. Poleg predstavitve programa šole in vrtca, so se vam v oddaji predstavili tudi najmlajši. Več na www.os-smarjeta.si. Kliknite tukaj in prisluhnite posnetku oddaje, ki jo je vodila Marjanca Rozman.

Bodoči urednik že prevzema vajeti

Nedelja, 01 maj 2016. Število ogledov 3193

Ponedeljek, 1. velikega travna 2016 - Ko smo mislili, da je Blaž Vovk začel z delom na radiu že zelo zgodaj (pri svojih 10 letih), nas je te dni presenetil njegov sin Marko, ki že pri svojih dveh letih prevzema ''uredniške vajeti'' na Radiu Sraka. Darko je Marka hitro spoznal z mikrofonom in mešalno mizo, sedaj pa je le še vprašanje časa kdaj vas bo mladi Marko pozdravil v živo z valov Radia Sraka. Oglejte si priprave na prvo radijsko delo, tukaj pa vas čaka nekaj utrinkov izpred enega leta, ko je Marko še živel v Ekvadorju.

Naš vsakdanjik: Spominčica

Ponedeljek, 30 maj 2016. Število ogledov 710

DSO MetlikaPonedeljek, 30. velikega travna 2016 - 10.00 - V oddaji je tekla beseda o programu za Demenco v DOMU STAREJŠIH OBČANOV METLIKA, posebnostih ustanove, usmeritvah za naprej ter o skupini za pomoč in podporo bolnikom z demenco in njihovim svojcem, Regratova lučka. Gostje oddaje so bile Vlasta Petraš, vodja skupine za pomoč bolnikom z demenco in njihovim svojcem Regratova lučka, Brigita Muhič, vodja programa za Demenco v Domu starejših občanov Metlika in Stanislava Majerle, direktorica Doma starejših občanov Metlika. Več na www.spomincica.si. Posnetek oddaje, ki jo je vodil Darko Povše, najdete tukaj.

Pevci in godci: ARIEL CUBRIA

Četrtek, 16 junij 2016. Število ogledov 1629

Ariel CubriaPonedeljek, 13. rožnika 2016 - 16:00 - Današnji gost je bil kubanski glasbenik Ariel Cubria, ki že nekaj časa živi in ustvarja v Ljubljani. V svoji domovini je sodeloval z mnogimi znanimi glasbeniki, kot so Fernando Alvarez, Pio Leyva in Omara Portuondo, pri nas pa se je družil tudi z Vladom Kreslinom, s pevko in flautistko Tinkaro Kovač, s harmonikarjem Juretom Torijem pa tudi s hrvaško zasedbo Cubismo. Predstavil je svojo glasbo ter pred mikrofonom v našem studiu tudi zapel in zaigral. Za posnetek oddaje, ki jo je vodil Darko Povše, kliknite levo spodaj.

Pevci in godci: LJUDSKI PEVCI VESELI PRIJATELJI

Sreda, 13 julij 2016. Število ogledov 541

Ponedeljek, 11. malega srpana 2016 - 16.00 - Ljudski pevci in godci VESELI PRIJATELJI so glasbena skupina ter člani Umetniškega društva Ustvarjalec Majšperk. Prihajajo iz občin Majšperk, Kidričevo, Rogaška Slatina in Slovenska Bistrica. Zelo so dejavni, saj pripravljajo že gradivo za tretjo zgoščenko. Pojejo, igrajo in poustvarjajo predvsem v ljudskem stilu petja in igranja. Sodelujejo na srečanjih ljudskih pevcev in godcev, revijah Javnega sklada za kulturne dejavnosti in ostalih prireditvah. Tokrat so nam pod vodstvom JOŽETA NOVAKA zapeli in zaigrali tudi v živo v našem studiu. Posnetek oddaje, ki jo je vodila Natalija Mikec, najdete tukaj.

Naš vsakdanjik: TOMO KRIŽNAR IN BOJANA PIVK KRIŽNAR

Sobota, 23 julij 2016. Število ogledov 1169

Kriznar-PivkČetrtek, 21. malega srpana 2016 - 17: 00 - TOMO KRIŽNAR je velik borec za človekove pravice. V svojih knjigah izpostavlja občutljivost preživelih staroselskih kultur in načine, kako jih zaščititi. Zadnja leta je s svojimi človekoljubnimi dejanji najbolj prepoznaven v Afriki, kjer že več let s kamerami dokumentira vojno nasilje nad prebivalci. Ob tokratnem obisku na našem radiu je skupaj z ženo BOJANO svoje delo in načrte predstavil še podrobneje. (Foto: Slovenske novice)

Veseli petkov večer: Miha in Ive Dovžan

Petek, 02 september 2016. Število ogledov 1319

Petek, 2. kimavec 2016 - 20.00 - Gosta nocojšnjega večera sta bila brata DOVŽAN. MIHA je že od nekdaj znani citrar, IVE pa je bil v ansamblu, ki se je imenoval po njegovem bratu citrarju, kitarist. Gospoda sta v oddaji razkrila marsikatero zanimivost, povezano z domačo glasbo in z njuno vlogo v njej. Še zanimivost: Miha je svoje prve citre kupil od nekega gospoda z Bizeljskega, ker ta nanje ni več mogel igrati. Posnetek zanimive oddaje, ki jo je vodila Natalija Mikec, najdete tukaj.

Poslanec na obisku: Zvonko Lah

Sobota, 03 september 2016. Število ogledov 1147

Zvone LahSobota, 3. kimavca 2016 ob 9:30 - V tokratni dopoldanski sobotni oddaji smo na Radiu Sraka gostili poslanca Državnega zbora, Zvonka Laha. Spregovoril je o nedavnem izstopu iz poslanske skupine, ter o njegovih načrtih kot nepovezani poslanec. Posnetek oddaje najdete tukaj.

Podpisali pogodbe o sofinanciranju projekta Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske

Ponedeljek, 26 september 2016. Število ogledov 520

MONM-26 9 2016-1Naložba v zanesljivo oskrbo prebivalcev petih dolenjskih občin s kakovostno pitno vodo

Ponedeljek, 26. septembra 2016 - Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen podpisal pogodbo o sofinanciranju projekta Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske. Naložbo, vredno dobrih 22,3 milijona evrov, poleg občin Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Straža in Šmarješke Toplice sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada...

Gospodarimo uspešno: ZIK Črnomelj

Torek, 04 oktober 2016. Število ogledov 954

zikCRNOMELJPetek, 30. kimavca 2016 - 14.00 - Gostji tokratne oddaje sta bili NADA BABIČ IVANIŠ - koordinatorica projekta Pridobivanje kompetenc 2016-2019, Pokolpje in IRENA BOHTE - koordinatorica projekta Svetovanje od 2016 do 2022, Pokolpje na ZIK-u Črnomelj. V njej ste izvedeli več o svetovanju glede izobraževanja odraslih ter o izboljšanju znanja in spretnosti za potrebe na trgu dela. Za poslušanje posnetka oddaje kliknite tukaj.

Naš vsakdanjik: Občinska uprava MO Novo mesto

Torek, 04 oktober 2016. Število ogledov 1241

Vida cadonic spelicSobota, 1. vinotoka 2016 - 9.30 - V oddaji smo gostili novo direktorico Občinske uprave Mestne občine Novo mesto, VIDO ČADONIČ ŠPELIČ. V oddaji je predstavila organiziranost, organe in naloge Občinske uprave ter predstavila občinski inšpektorat, delovanje in pristojnosti mestnega redarstva ter službe za zaščito, reševanje in obrambne priprave. Kliknite tukaj in prisluhnite posnetku oddaje.

Srakina sobotna veselica: Larry Zaletel

Ponedeljek, 10 oktober 2016. Število ogledov 987

Larry ZaletelSobota, 17. kimovca 2016 - 21.00 - Skupina The Happy Timers se je zbrala leta 1996 v Ohiu na severu ZDA, kjer živi veliko Slovencev in njihovih potomcev. Glasbeniki, ki jih je vodil naš nocojšnji gost, LARRY ZALETEL, so nastopali na različnih prireditvah vse do leta 2014, ko so zaradi bolezni vodje prenehali z delovanjem. Igrali so na diatonično in klavirsko harmoniko, bendžo, kontrabas in bobne, seveda pa so tudi veselo peli glasbo, ki je imela svoje korenine v različnih deželah srednje Evrope. Več o tem in še čem nam je povedal tokratni gost. Posnetku oddaje, ki jo je vodila Natalija Mikec, lahko prisluhnete tukaj.

Gospodarimo uspešno: 130 let GRM-a Novo mesto

Sreda, 12 oktober 2016. Število ogledov 1215

Grm-NMTorek, 11. vinotoka 2016 - 10.00 - Na Sevnem pod Trško goro, domuje Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma kot pravni naslednik Kmetijske šole Grm, ki letos obeležuje 130-letnico svojega poslanstva. Ob tem visokem jubileju pripravljajo dneve odprtih vrat in srečanje Grmčanov. Več o delovanju GRM-a Novo mesto, jubileju in praznovanju sta povedala VIDA HLEBEC, ravnateljica Kmetijske šole Grm in Biotehniške gimnazije in TONE HROVAT, direktor GRM-a Novo mesto, centra biotehnike in turizma iz Sevnega. 

Glasbeni gost: Davor Radolfi

Nedelja, 08 januar 2017. Število ogledov 304

Davor-radolfi-ms

Četrtek, 15. decembra (grudna) 2016 - 16:00 - Priljubljeni hrvaški pevec DAVOR RADOLFI (na sliki) je letos priklical božič že mesec dni prej. V novi pesmi Od Božiča do Božiča nam je namreč, za marsikoga najbolj priljubljen praznik v letu, prinesel prej, ker želi razširiti dobro voljo in veselje, ki jo je v teh dneh pričakovati po vsem svetu. »Pesem je v značilnih letino ritmih in govori o ljubezni ter o ljubljeni osebi, ki sem ji pustil sporočilo ravno za božič«, nam je zaupal naš današnji gost. Tukaj lahko prisluhnite posnetku oddaje. (Foto: Drago Vovk)

 

Gospodarimo uspešno: Šolski center Novo mesto

Torek, 31 januar 2017. Število ogledov 334

Torek, 31. januarja (prosinca) 2017 - 10.00 - V tokratni GOSPODARIMO USPEŠNO je tekla beseda o izobraževalnih programih na ŠOLSKEM CENTRU NOVO MESTO na Šegovi ulici 112 in vpisu ter povabilu na Informativne dneve v februarju 2017. Gost oddaje je bil direktor Šolskega centra Novo mesto ŠTEFAN DAVID. Več na www.sc-nm.si. Za posnetek oddaje kliknite spodaj.

Naš vsakdanjik: Društvo kmečkih žena Suha krajina - Žužemberk

Četrtek, 02 februar 2017. Število ogledov 312

Sreda, 1. februarja (svečana) 2017 - 9.15 - Društvo kmečkih žena Suha krajina-Žužemberk ima sedež na Grajskem trgu 26, v Žužemberku ter ima že dolgo zgodovino. V času slovenskega kulturnega praznika 8. februarja pripravijo razstavo »suhokranjskih dobrot«. Na njej prikažejo kaj vse so se naučile na tečajih in dediščino prednikov. Gostja oddaje je bila predsednica društva, TADEJA LAVRIČ.

Naš vsakdanjik: Ostanimo zdravi - Društvo za srce in ožilje Slovenije

Četrtek, 02 februar 2017. Število ogledov 297

Četrtek, 2. februarja (svečana) 2017 - 10.00 - „Otroci v mestu" - Pot do redno telesno dejavnih otrok in mladostnikov, bo rdeča nit oddaje. Gost je bil podpredsednik DRUŠTVA ZA SRCE IN OŽILJE SLOVENIJE, FRANC ZALAR. Več na www.zasrce.si. Za posnetek oddaje kliknite spodaj.

Gospodarimo uspešno: GRM Novo mesto

Ponedeljek, 06 februar 2017. Število ogledov 258

Ponedeljek, 6. februarja (svečana) 2017 - 10.00 - Gosta oddaje sta bila VIDA HLEBEC, ravnateljica Kmetijske šole Grm in Biotehniške gimnazije in TONE HROVAT, direktor GRM-a Novo mesto, centra biotehnike in turizma iz Sevnega, Pod Trško Goro v Novem mestu. V oddaji sta govorila o pomenu poklicev, predstavila nove programe, ki jih izobražujejo in povabila na Informativne dneve. Kliknite spodaj in prisluhnite posnetku oddaje.

Županje in župani na našem slišnem območju: občina Črnomelj - Mojca Čemas Stjepanovič

Torek, 07 februar 2017. Število ogledov 283

Sobota, 4. februarja (svečana) 2017 - 9.30 - Pričenjamo z nizom oddaj v letu 2017. V njih predstavljamo dogajanje, razvoj, napredek in načrte v številnih občinah na našem slišnem območju. Naša tokratna gostja je bila županja občine Črnomelj, MOJCA ČEMAS STJEPANOVIČ. Vaša vprašanja sprejemamo že pred oddajami na tel. št. 07/33-23-300 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Pevci in godci: Ivanka Kraševec in Ivan Prešern

Četrtek, 09 februar 2017. Število ogledov 302

KRASEVEC-PRESERNČetrtek, 9. februarja (svečana) 2017 - 16.00 - Obiskala nas je IVANKA KRAŠEVEC PREŠERN, Belokranjka iz Metlike, pevka slovenske zabavne in narodno zabavne glasbe. Kdo ne pozna njenih velikih uspešnic iz zlatih časov slovenske popevke - skladb Prodajalka vijolic in Bele rože iz Aten? Deset let je prepevala tudi v ansamblu Mihe Dovžana, dvajset let pa v Alpskem kvintetu. Gost je bil tudi njen mož IVAN PREŠERN, trobentač, ki je za Alpski kvintet priredil okoli 300 skladb. Posnetek najdete tukaj.

Naš vsakdanjik: Ostanimo zdravi - Pot do zdravja

Nedelja, 12 februar 2017. Število ogledov 265

Petek, 10. februar (cvečan) 2017 - 10.00 - Gostili smo JURETA JERAJA, nekdanjega poklicnega športnika. Je certificirani trener (fitnes, Kettlebell, TRX multifunkcionalna vadba) in svetovalec za prehrano, zdrav življenjski slog, osebno rast in razvoj. Je praktikant Arhatic Yoge, interni aktivist in zagovornik zdravega načina življenja ter neinvazivnih metod zdravljenja, katerih znanja in izkušnje je nabiral v Sloveniji, Srbiji, Qatarju, Rusiji, Indiji, Nepalu in Filipinih. Več na www.potdozdravja.net. Za posnetek oddaje kliknite spodaj...

Naš vsakdanjik: Ostanimo zdravi - Slušni aparati Widex - Iztok Capuder

Nedelja, 12 februar 2017. Število ogledov 289

Nedelja, 12. februarja (svečana) 2017 - 9.35 - V oddaji je tekla beseda o izgubi sluha, pravilni izbiri slušnega aparata ter o dnevu odprtih vrat v WIDEX-ovem novem slušnem centru na Šmihelski cesti 3 v Novem mestu. Gost oddaje je bil IZTOK CAPUDER, slušni akustik iz podjetja Slušni aparati Widex. Za posnetek oddaje kliknite tukaj.

Županje in župani na našem slišnem območju: občina Semič - Polona Kambič

Sobota, 25 februar 2017. Število ogledov 245

Polona KambičSobota, 25. februarja (svečana) 2017 - 9.30 - Nadaljujemo z nizom oddaj v letu 2017. V njih predstavljamo dogajanje, razvoj, napredek in načrte v številnih občinah na našem slišnem območju. Naša tokratna gostja je bila županja občine Semič, POLONA KAMBIČ. Vaša vprašanja sprejemamo že pred oddajami na tel. št. 07/33-23-300 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Za posnetek oddaje kliknite tukaj.

Naša mesta in podeželje: KS Otočec, MO Novo mesto

Ponedeljek, 06 marec 2017. Število ogledov 213

OtočecPonedeljek, 6. marca (sušca) 2017 - 10.10 - V tokratni oddaji je tekla beseda o eni izmed 23-ih Krajevnih skupnosti v Mestni občini Novo mesto, o Otočcu. Gostja oddaje je bila predsednica, VESNA BARBORIČ. Predstavila je zgodovino, delovanje, dejavnosti in smele načrte krajevne skupnosti. Kliknite spodaj in prisluhnite posnetku oddaje.

Kdo je med nami?

Prodaj in kupi