Radijska obvestila in zanimivosti

Kaj me moti, kaj jezi in kaj mi živce para

Ponedeljek, 17 marec 2014. Število ogledov 1656

Kaj me moti, kaj jezi in kaj mi živce paraOddaja na Radiu Sraka!

Vsi tisti, ki ste imeli pereče vprašanje in zanj še niste dobili odgovora, nam ste lahko vsak torek posredovali vaše vprašanje. Ekipa radia Sraka je za vas do petka priskrbela odgovor odgovornih oseb, ministrstev, zavodov ali drugih ustanov. Oddaja je bila na sporedu vsak torek in petek ob 14:00 uri. 

Vprašanja in odgovore preteklih oddaj poslušajte v našem arhivu.

Lepo povemo, še lepše zapojemo: PARTIZANSKI PEVSKI ZBOR

Četrtek, 29 maj 2014. Število ogledov 1659

Partizanski pevski zbor na radiu Sraka - 2014Torek, 27. velikega travna 2014 -16.00 - PARTIZANSKI PEVSKI ZBOR je bil ustanovljen v vasi Planina pri Črnomlju. Moški vokalni ansambel prepeva doma in na tujem od davnega leta 1944. V oddaji so zgodovino in uspehe Partizanskega pevskega zbora predstavili (od leve): BOGDAN LEBAN, nekdanji predsednik, FRANC GORNIK, dirigent, DARO MAJCEN, današnji predsednik, in BRANKO DEBELJAK, tajnik zbora. CD Najboljše pesmi Partizanskega pevskega zbora lahko kupite v prodajalni Sračje gnezdo v BTC Novo mesto, ali pa ga naročite in vam ga pošljejo po pošti (07/ 33 22 000; sracje.gnezdo@siol.net).

Lepo povemo, še lepše zapojemo: TAMBURAŠI POSEGANA

Četrtek, 03 julij 2014. Število ogledov 1272

Tamburasi PoseganaPonedeljek, 30. rožnika 2014 - 16.00 - Skupina TAMBURAŠEV POSEGANA iz Hrvaške deluje od začetka leta 2013 in šteje pet glasbenih prijateljev. Veliko nastopajo na festivalih, kjer so bili tudi nagrajeni: Glasbeni festival Slavonije, Šokačke pisme Županja, mednarodni festivali tamburaške glasbe v Banja Lukim, Pljevljima, Beogradu, Bijelom polju. Nastopili so tudi na Kitajskem, na dvajsetdnevni turneji. Njihov repertoar je zelo širok: od tamburaških osnov, do zabavnih, latino in rock ritmov. Igrajo tudi Bachove in lastne avtorske skladbe. Naš gost je bil JOSIP RALAŠIĆ.

Kraljestvo popevk: NANA MILČINSKI

Nedelja, 20 julij 2014. Število ogledov 2251

Nana Milćinski in Samo BdeirNedelja, 20. malega srpana 2014 - 20.00 - V tokratni oddaji Kraljestvo popevk smo gostili pevko NANO MILČINSKI, ki je med drugim tudi dramaturginja in režiserka. V studiu Radia Sraka se je Nana ponovno družila z našim voditeljem Samom Bdeirjem. Skupaj sta predstavila njeno novo ploščo Od tod do vesolja...

Torkov večer z zimzelenčki: NINO ROBIČ

Petek, 15 avgust 2014. Število ogledov 2631

Nino RobičTorek, 12. velikega srpana 2014 - 20.00 - V nedeljo je v 84. letu po daljši bolezni v Ljubljani umrl NINO ROBIČ, pevec, ki se je v zlatih letih slovenske popevke v antologijo glasbe vpisal z brezčasnimi melodijami, kot so Ura brez kazalcev, Bambina, bambina, Poslednja postaja, Turška kava, Zemlja pleše, Življenje je vrtiljak in ... slišali ste jih v tokratni oddaji. Bil je tudi brat priljubljenega hrvaškega pevca Iva Robića, ki je uspel tudi na tujem. Kljub večkratnim vabilom ni Nino nikdar obiskal našega radia, rad pa je zahajal na svoje posestvo v vasi Krka, kjer je znal poprijeti tudi za čopič. (Foto: Drago Vovk)

Jezika ne šparat

Četrtek, 02 oktober 2014. Število ogledov 1383

JezikiOd ponedeljka do sobote, do konca leta 2014 - 15.45 - Znanje tujih jezikov je danes nekaj samoumevnega in učiti naj bi se ga pričeli že v prvem razredu osnovne šole. Na Radiu Sraka pa bomo do konca leta predvajali malce šaljive, a poučne oddaje, da se lahko naučite nekaj osnovnih besed šestih tujih jezikov: angleščine, nemščine, ruščine, španščine, francoščine in italijanščine. Oddaje je pripravil, vsebinsko oblikoval in posnel urednik Radia Sraka, Drago Vovk, v sodelovanju s šolo tujih jezikov Yurena iz Novega mesta (yurena@siol.net). Posnetke minulih oddaj najdete tukaj.

Povejmo po slovensko

Torek, 07 oktober 2014. Število ogledov 2416

Od ponedeljka do petka - 8.40 in 15.40 - Povejmo po slovensko, po domače, po naše, je nova oddaja, ki je dolgo tlela v nas in ko enkrat poči, poči, in si človek reče: "Dovolj naj bo!" In tudi nam, na Radiu Sraka, takšnem preprostem, ljudskem, bolj podeželskem - v žlahtnem pomenu - kot mestnem, nam je v zadnjem času nekajkrat počilo, ko smo prebrali ali slišali niz ne prav leposlovnih neumnosti, ki iz nas, Slovencev, delajo, kot že toliko krat v zgodovini, hlapce in bitja brez lastne pameti...

Srakina sobotna veselica: SLAVO PLUT

Nedelja, 12 oktober 2014. Število ogledov 2479

Slavo PlutSobota, 11. vinotoka 2014 - 21.00 - Nocojšnji gost je bil priljubljeni harmonikar iz Semiča v Beli krajini. Včasih je igral v ansamblu Slavček, imel je tudi svojo zasedbo, doma in na tujem pa sta pogosto zaigrala tudi z očetom, nepozabnim ljudskih godcem in pevcem Tončkom Plutom. O ljudskem godčevstvu, o domačih ansamblih nekdaj in danes pa tudi o marsičem drugem, povezanim z njegovim krajem pod Semiško goro je tekla beseda v oddaji, v kateri je bilo tudi obilo glasbe. Seveda pa je zaigral tudi v živo. Slika SLAVA PLUTA je iz leta 1979, nastala na veselici na Uršnih selih. (Foto: Drago Vovk)

Lepo povemo: TONI GAŠPERIČ

Ponedeljek, 27 oktober 2014. Število ogledov 1595

Toni GašperičPonedeljek, 27. vinotoka 2014 - 10.00 - Po Radiu Sraka nadaljujemo z oddajami o pravilni rabi slovenskega jezika na različnih področjih: od uporabe v javnosti, do uporabe v šolah in uradih. Gost tokratne oddaje je bil TONI GAŠPERIČ, Belokranjec s sončne strani Gorjanecv, avtor naših rednih oddaj PREŠPRICANO. Posnetek pogovora, ki ga je vodil Samo Bdeir, najdete tukaj.

Veseli petkov večer: KVARTET GRČE

Sobota, 22 november 2014. Število ogledov 1580

Kvartet GrčePetek, 21. vinotoka 2014 - 20.00 - V KVARTETU GRČE pojejo štirje prijatelji, ki imajo radi lepo slovensko pesem. Živijo v znanem zdraviliškem kraju Dobrna. Njihov prvi večji nastop v tej zasedbi je bil leta 2010 na prireditvi "Anina nedelja" v Tinju pri Slovenski Bistrici. Pevsko znanje pridobivajo v moškem pevskem zboru Dobrna, v katerem prepevajo že vrsto let. Zadnje leto pa so z aktivnim sodelovanjem z Janezom Koleričem pridobili veliko dodatnega znanja in s skupnimi močmi posneli prvo zgoščenko. Naslov zgoščenke z dvanajstimi pesmimi je ŠOPEK LJUDSKIH.

Trenutni in pretekli obiskovalci

Prodaj in kupi