Samo Bdeir 2013 Voditelj programa in tonski tehnik: SAMO BDEIR. Na radiu Sraka je pričel pri svojih destih letih z oddajo Grmski Vulkan, katera je skoraj po dvajsetih letih še vedno na sporedu radia Sraka. V svoji 20 letni ''karieri'' je delal tudi na nekaterih drugih radijskih postajah in RTV Slovenija. Mikrofon je v vsem tem času zapustil le za dobro leto, ko je po končanem študiju Fakultete za policijske in varnostne vede dobil službo na Ministrstvu za zdravje. A kmalu je ugotovil, da je življenje brez mikrofona in mešalne mize dolgočasno. Samo je preprost, nasmejan in prijazen fant, ki vsak dan pravi: carpe diem (Uživaj dan)!  
 Voditelj programa in tonski tehnik: DARKO POVŠE.
 BLAŽ VOVK je najstarejši še aktivni sodelavec Radia Sraka, saj je pred mešalno mizo že od prvih dni delovanja radia - 1. decembra 1993. Oddaja Grmski vulkan, ki sta jo pričela voditi Samo Bdeir in Blaž - ob pomoči malce starejše Samove sestre Leile - ko sta obiskovala komaj 4. razred osnovne šole, je še vedno na sporedu, četudi jo zadnje čase vodijo tudi drugi radijci. Blaž včasih potuje po Aziji, Srednji in Južni Ameriki. Njegova velika ljubezen pri radijskem delu pa so postale stare slovenske pesmi, ljudske in tudi tiste, ki so jih posneli prvi ansambli t. im. domače glasbe.

Tonski tehnik radia in voditelj programa, v ekipi brez prekinitve že od leta 2000: SILVESTER ZUPANČIČ. Hobiji: računalništvo, sodobna elektronska glasba, astronomija, ekologija... Pripravlja tudi oddajo Znanost in tehnika, ki jo lahko poslušate vsak torek ob 18:30.

Helena Mrzlikar HELENA MRZLIKAR, po rodu Ljubljančanka, je že dolgoletna koordinatorka svetovanja za večjo kakovost življenja na dolenjskem podeželju. Hkrati pa je pobudnica za razvoj turizma kot ene izmed zanimivih zvrsti dopolnilne dejavnosti na kmetijah. Njen odnos do učenja in pridobivanja novih izkušenj je kot veslanje proti toku in pravi: če odnehaš, te odnese nazaj. Zato svoje znanje širokemu krogu poslušalcev posreduje tudi preko valov Radia Sraka. Ob sobotah in nedeljah. Vaša morebitna vprašnja in mnenja glede vsebine oddaje lahko pošljete na elektronski naslov: helena.mrzlikar@gmail.com ali pokličete na tel.: 051 343 125, 040 371 506.
 Kar lepo število let je že pred mikrofonom Radia Sraka MARJANCA ROZMAN. Včasih pripravlja radijski program, druge dni skrbi za EPP program, zato jo poznajo tudi mnogi poslovni partnerji Radia Sraka.
 Med našimi sodelavci je tudi belokranjska legenda, neuničljivi in neumorni publicist, učitelj in javni delavec TONI GAŠPERIČ. Včasih vodi sobotne večerne oddaje, na sporedu pa so tudi njegove redne oddaje o pravilnem slovenskem jeziku Prešpricano.
 Eden tistih, ki so sodelavci Radia Sraka že kar nekaj let, je tudi MARJAN BRCAR iz Šentruperta. Na Sraki je pričel kot tonski tehnik, a je urednik ob priložnosti slišal njegov glas in tako se je rodil voditelj z enim najlepših glasov. Igra (predvsem poje) v ansamlu Nika in veliko igra na ohcetih, abrahamih in raznih zabavah. Pravi da brez glasbe ne gre.
Drago Vovk

DRAGO VOVK je svoje prve mladinske radijske oddaje kot skromen fant z dolenjskega podeželja pripravil na Radiu Študent v vesoljni Ljubljani. Po krajšem sodelovanju na Radiu glas Ljubljane je bil nato kar dolga leta avtor in voditelj glasbenih programov na 1. in 2. programu radia Slovenija. Čez čas je ustanovil Radio Sraka, ki je postal glasnik najrazličnejše slovenske glasbe, od popevk in rocka do narodnozabavne in ljudske. Drago poskrbi tudi za širitev glasbenih obzorij in tako lahko v večernih terminih na valovih Radia Sraka prisluhnemo še glasbi z vsega sveta, večno zelenim napevom, tudi balkanski in rockovski glasbi.

e-pošta: drago@radiosraka.com

Trenutni in pretekli obiskovalci