trenutno na sporedu:
Naslov pesmi - Izvajalec
Radio Založba Prodajalna Posredovalnica Foto galerija
Predstavitev
Poslušanost
Marketing
Tedenski spored
Oglasna služba
Mali oglasi
Osmrtnice
Podarim, dobim
Tekoče napovedi
Lestvice
Arhiv oddaj
Zanimivosti iz minulih oddaj
Tuji jeziki
Glasbene želje
Naše moštvo
 
Radijska obvestila in najave
Delovno poletje na Radiu Sraka

Čeprav so časi dopustov, na radiu ne počivamo. Seveda si vsak iz našega moštva ujame teden ali dva za oddih, kar pa ne velja za ANITO PAVLOVIČ (na sliki), ki je v začetku avgusta povila sina Jakoba. Čestitamo ! Poleg rednega dela pa smo v mislih že v jesenskem času, ko se bomo lotili novih oddaj. Vsega seveda ne povemo, zagotovo pa bodo spet na sporedu oddaje s slovensko ljudsko glasbo, pripravljamo tudi oddaje z glasbo naših izseljencev in njihovih potomcev, tudi z besedo in ne le z glasbo...

Več
PODARIM, DOBIM, MALI OGLASI IN OSMRTNICE

Če želite prebrati tekoče male oglase ali osmrtnice, ali male oglase, osmrtnice in čestitke naročiti za predvajanje po Radiu Sraka, potem kliknite zgoraj.

Več
SRAKA IMA DOLGI REP

Lestvica narodnozabavne glasbe je na sporedu vsako soboto ob 17. uri. Katere skladbe so na njej si lahko ogledate vsak ponedeljek v reviji Reporter. Naj omenimo še sodelovanje Radia Sraka z najbolj branim dnevnikom Slovenske novice - vsak petek pripravljamo celo stran z novicami o domači glasbi - Po domače. Na sliki zmagovalci lestvice domače glasbe tega tedna - Ansambel VESELI DOLENJCI. Za ogled lestvice in za glasovanje kliknite na naslov te novice.

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Ansambel MIKOLA

Sobota, 22. vinotoka 2011 - 21.00 - Gostje tokratne večerne oddaje so bili člani ansambla MIKOLA. Predstavili so nam pesmi z najnovejše CD plošče, ki nosi naslov NAJLEPŠE MELODIJE 25 LET.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Peter Judež - redarstvo v MO NM

Torek, 18. kimavca 2011 - 16.00 - Naš gost je bil g. PETER JUDEŽ, vodja občinskega inšpektorata in vodja mestnega redarstva na MO NM in inšpektor. V oddaji je predstavil področja inšpekcijskega nadzora, obveznosti sosedov ob cestah (glede postavljanja ograj in živih mej, ut ter kozolcev), spregovoril o priključevanju objektov na javno kanalizacijo, o ločenem zbiranju odpadkov v gospodinjstvih oz. o hišnem kompostiranju ter tudi o sprehajanje psov, sežiganju in kurjenju vejevja.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Jože Preskar - načelnik Upravne enote Nm

Ponedeljek, 17. kimavca 2011 - 10.00 - Gost oddaje je bil načelnik Upravne enote Novo mesto Jože Preskar. Teme oddaje so bile predstavitev dneva odprtih vrat ter naloge, dejavnosti in načrti Upravne enote Novo mesto.

Več
KRALJESTVO POPEVK: Boštjan Dirnbek

Nedelja, 16. vinotoka 2011 - 20.00 - Gost naše tokratne oddaje je bil pevec popularne glasbe iz okolice Krškega, BOŠTJAN DIRNBEK. Predstavil je pesmi z nove CD plošče POTEPUH V TVOJEM SRCU.

Več
ŽUPANJE IN ŽUPANI NA NAŠEM SLIŠNEM OBMOČJU: Bernardka Krnc - občina Šmarješke Toplice

Sobota, 15. kimavca 2011 - 9.30 - Gostja tokratne oddaje je bila županja občine Šmarješke Toplice, ga. BERNARDKA KRNC. Vprašanja za goste sprejemamo že pred oddajo na telefonski številki 07/33-23-300 in na elektronski pošti radio@sraka-int.si ter tudi ob koncu oddaje.

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Ansambel ZAKRAJŠEK

Sobota, 1. vinotoka 2011 - 21.00 - Naši gostje prihajajo tokrat iz Ribniške doline in se imenujejo Ansambel ZAKRAJŠEK. Pred kratkim so izdali svoj prvi CD z naslovom PESEM ZA OBA.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Reševanje romske problematike

Ponedeljek, 3. vinotoka 2011 - 16.00 - V tokratni oddaji bo govora o reševanju romske problematike v Mestni občini Novo mesto, o reševanju te problematike na področju države, o streljanju v romskih naseljih ter o sosvetu za varnost Krajevne skupnosti Bučna vas. Naši gostje bodo ga. DUŠICA BALAŽEK, romska občinska svetnica v Mestni občini Novo mesto, g. MIRO BRUDAR, predsednik Sosveta za varnost Krajevne skupnosti Bučna vas in g. SILVO MESOJEDEC (na sliki), predsednik Rregijske civilne iniciative...

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Simon Štukelj - Komunala Nm d.o.o. - zbiranje nevarnih odpadkov iz gospodinjstev

Ponedeljek, 3. vinotoka 2011 - 10.00 - Naš gost bo g. SIMON ŠTUKELJ, vodja sektorja Splošna komunala v Komunali Novo mesto. V oddaji bo predstavil akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, ki jo od ponedeljka 3. do petka 7. oktobra 2011 organizira Komunala novo mesto d.o.o. v občinah Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža in Šmarješke Toplice. Vljudno vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Vlado Began - Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Ponedeljek, 26. kimavca 2011 - 10.00 - Naš gost je bil varuh pravic živali pri Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice g. VLADO BEGAN. Tema oddaje je bila predstavitev pripomb in predlogov v zvezi s strokovnim mnenjem Zavoda za gozdove za odstrel velikih zveri za obdobje od 1. oktobra 2011 do 30.septembra 2012, ki so jih predstavili na srečanju z novinarji pred dnevi.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Borut Novak - direktor Občinske uprave MO Novo mesto

Ponedeljek, 26. kimavca 2011 - 16.00 - Gost oddaje je bil direktor občinske uprave Mestne občine Novo mesto g. BORUT NOVAK. V oddaji je predstavil organiziranost, delo in načrte na številnih področjih v okviru občinske uprave Mestne občine Novo mesto.

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Ansambel SAŠA AVSENIKA

Sobota, 24. kimavca 2011 - 21.00 - Tokrat so nas obiskali člani izredno priljubljenega ansambla SAŠE AVSENIKA z Gorenjske. Predstavili so nam pesmi z druge CD plošče z naslovom ZAVRTIMO SE.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Svetovalno središče - RIC Nm

Petek, 23. kimavca 2011 - 10.00 - V tokratni oddaji smo govorili o Svetovalnem središču Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto. Naše gostje so bile Barbara Ivanež, Marta Strahinič in Marinka Starc. Vljudno vabljeni k poslušanju.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: ZELENO STIKALO - Vesoljske smeti

Torek, 20. kimavca 2011 - 17.00 - V tokratni oddaji Zeleno stikalo smo med drugim govorili o vesoljskih smeteh, ki so že dosegle kritično raven, o akciji Greenpeace-a, ki je prisilila blagovne znamke k bolj ekološkemu obnašanju, ter o tem, da prepogosto umivanje ne koristi planetu... Posnetek oddaje, ki jo pripravlja in vodi Emilija Skrt, najdete v prilogi na dnu strani. Vaša vprašanja, predloge in mnenja pošljite na e-mail: ema_skrt@yahoo.com ali radio@sraka-int.si .

Več
KRALJESTVO POPEVK: Adi Smolar

Nedelja, 18. kimavca 2011 - 20.00 - Naš tokartni gost je bil kantavtor in pesnik ADI SMOLAR. Predstavil nam je pesmi z nove CD plošče.

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Ansambel CVET

Sobota, 17. kimavca 2011 - 21.00 - Naša tokratna gosta sta bila MILAN STRNAD in MATEJA STRNAD ZOREC, člana ansambla CVET iz okolice Radeč.

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Tine Lesjak

Sobota, 10. kimavca 2011 - 21.00 - Naš gost je bil TINE LESJAK, ki se je tokrat predstavil s skupino Ljudskih pevcev iz Oplotnice. Predstavil je pesmi z nove CD plošče z naslovom Bodi pozdravljena rojstna vasica.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Društvo za zdravje srca in ožilja Nm - prim. dr. Tatjana Gazvoda, dr. med.

Ponedeljek, 5. kimavca 2011 - 16.00 - Naša gostja je bila prim. mag. ga. Tatjana Gazvoda, dok. med. V oddaji je predstavila prireditev Pohod za srce, dejavnosti in organiziranost Društva za varovanje srca in ožilja Novo mesto ter najpogostejše vzroke oz. dejavnike za obolenje oz. bolezni srca in ožilja ter nasvete za zdrav način življenja in primerne vrste športov.

Več
KMETIJSKA ODDAJA: Občina Semič spodbuja ohranjanje in dvig sadjarske kulture

Nedelja, 4. kimavca 2011 - 9.30 - V tokratni oddaji smo objavili prispevek Občine Semič, ki spodbuja ohranjanje in dvig sadjarske kulture in sodi v PROJEKT" OHRANITEV DRAGOCENOSTI SADJARSKE KULTURE." Projekt je sofinanciran iz sredstev programa Leader in LAS DBK v okviru LIN 2010.

Več
KMETIJSKA ODDAJA: Andreja Brence - KGZS Zavod Nm

Nedelja, 28. velikega srpana 2011 - 9.30 - V tokratni oddaji je bila naša gostja ga. ANDREJA BRENCE, strokovnjakinja za sadjarstvo na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije - Zavodu Novo mesto. Pred glavno obiralno sezona sadja, je spregovorila o dozorevanju, kakovosti, zorenju, rokih obiranja ter o škrobnem testu s pomočjo jodovice.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Izobraževanje - DOBA ter osnovna in srednja šola

Četrtek, 25. velikega srpana 2011 - 10.00 - Gosta tokratne oddaje bosta ga. Darja Brezovar, mentorica v programih in g. Gregor Sepaher, mentor v programih na RIC-u Novo mesto. Teme oddaje bodo izobraževanje oz. študij z DOBO ter Osnovna šola za odrasle in Srednja šola, ki se jih lahko udeležite na Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Toni Gašperič in Tanja Smrdel - sodelavca radia SBS (Avstralija)

Torek, 23. velikega srpana 2011 - 16.00 - V vročem poletnem popoldnevu smo gostili go. TANJO SMRDEL, sodelavko radijske postaje SBS iz Avstralije, ki oddaja v slovenskem jeziku, in g. TONIJA GAŠPERIČA, stalnega sodelavca avstralskega radia SBS.

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Janez Pezdirec

Sobota, 20. velikega srpana 2011 - 21.00 - Naš tokratni gost je bil g. JANEZ PEZDIREC, iz Slamne vasi pri Metliki, ki nam je predstavil pesmi z najnovejše CD plošče z naslovom STARE VIŽE BELOKRANJKSIH GODCEV.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Posestvo Berce

Nedelja, 24. malega srpana 2011 - 11.15 - V današnji oddaji smo predstavili posestvo iz Drage pri Dornberku v Vipavski dolini, ki se ukvarja s kmetijstvom in vinogradništvom. Njihovi izdelki so na prodajnih mestih po vsej Sloveniji, svoje delo pa sta predstavila STANKA in MATJAŽ BERCE.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Jernej Martinčič - KGZS Zavod Novo mesto

Nedelja, 17. malega srpana 2011 - 11.15 h - Gost oddaje je bil g. JERNEJ MARTINČIČ, specialist za vinogradništvo na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, Zavodu Novo mesto. V oddaji je predstavil poletna dela v vinogradu v juliju in avgustu ter svetoval, kako ukrepati v vinogradu v primeru toče.

Več
POSLANEC NA OBISKU: Ivan Grill - nov medijski zakon

Sobota, 16. malega srpana 2011 - 9.30 h - V tokratni oddaji je bil naš gost g. IVAN GRILL, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije. Tema oddaje je bil nov medijski zakon.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: mag. Bojan Žlender - varnost v prometu

Ponedeljek, 11. malega srpana 2011 - 16.00 - Naš gost je bil mag. Bojan Žlender, z Ministrstva za promet. V oddaji je predstavil pomembne novosti štirih zakonov, ki urejajo področje prometne varnosti. Več na: www.avp-rs.si in www.mzp.gov.si.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Vinska klet Imeno

Nedelja, 10. malega srpana 2011 - 11.15 - V današnji oddaji bomo predstavili Kmetijsko zadrugo Šmarje s poudarkom na delovanju njene vinske kleti, ki nosi ime po tamkajšnjem kraju Imeno. Tam sta nam delo in tudi uspehe zadruge prestavila direktor VINKO BUT (na sliki) in KATARINA ČOKLC, ki v zadrugi skrbi za enologijo in trženje.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: RIC Nm - Projekt PUM

Petek, 1. malega srpana 2011 - 10.00 - Tema oddaje je bila predstavitev programa PUM - projektno učenje za mlade, ki poteka v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto. V oddaji smo gostili mentorici PUM-a Mojco Božič in Marušo Bajt ter udeleženca PUM-a Denisa Lamuto.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Turistično društvo Suha krajina

Nedelja, 26. rožnika 2011 - 11.15 - V oddaji so sodelovali: VLADO KOSTEVC, predsednik TD Suha krajina, LUDVIK LEGAN, predsednik ocenjevalne komisije ter KAREL STOPAR (na levi), z vinom, prejemnik naslova šampion za šmarnico in MARKO BRADAČ, z vinom, prejemnikom naslova šampiona za amerikan. Govor je bil o pridelavi grozdja in vina iz samorodnic ter o ocenjevanju takšnih vin.

Več
BRENDIJU V SPOMIN

Na dan, ko so se najdražji domači in prijatelji na pokopališču Šmarje-Sap poslavljali od prezgodaj umrlega pevca in skladatelja popularne glasbe, smo ob 17. uri, ko se je pričel pogreb, predvajali oddajo njemu v spomin. BRANKO JOVANOVIČ BRENDI je bil tudi velik prijatelj Radia Sraka, njegovo in ženino podjetje Mandarina je bilo tudi naš poslovni partner, Brendi in urednik Radia Sraka, Drago Vovk pa sta prijateljevala že dolga leta. Oddajo so pravzaprav pripravili njegovi prijatelji...

Več
SRAKINA SOBOTNA SUPER VESELICA: Društvo pesnikov slovenske glasbe

Sobota, 18. rožnika 2011 - 21.00 - V nocojšnji oddaji smo gostili tri uspešne pisce besedil v narodnozabavni glasbi. Vsi trije se s pisanjem ukvarjajo že kar nekaj časa, hkrati pa so tudi člani Društva pesnikov slovenske glasbe. ANTON GRIČNIK (na desni) je v oddaji kot predsednik predstavil namen in delo društva. Zatem pa so on, MAJDA REBERNIK in MILAN JEŽ predstavili tudi svoja najboljša besedila.

Več
POSLANEC NA OBISKU: Franci Kek

Sobota, 4. rožnika 2011 - 9.30 - Gost naše tokratne oddaje je bil FRANCI KEK, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije.

Več
ZASLIŠAL, ZASLIŠAL SEM PTIČICO PET

Ptičice so pele od novembra lanskega leta do konca letošnjega maja in - so na pričetku poletja odšle na zaslužen dopust. Z njimi pa tudi avtorica oddaj, JASNA VIDAKOVIČ. In naj vam povemo, da bodo oddaje, ki ste jih imeli radi, saj ste slišali veliko stare, dobre in skoraj že pozabljene slovenske ljudske glasbe in pesmi, na sporedu spet na pričetku jeseni.

Več
ROCK VEČER: Siddharta

Četrtek, 19. velikega travna 2011 - 20.00 - V prvem delu večera z rockovsko glasbo smo predstavili skupino Siddharta in slišali njene nove skladbe, ki so nastala v Los Angelesu. Gost oddaje je bil bobnar skupine, BOŠTJAN M., z njim se je pogovarjal MARJAN BRCAR (oba na sliki).

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Dr. Vida Čadonič Špelič - VURS

Petek, 22. malega travna 2011 - 13:30 - Naša gostja je bila Dr. Vida Čadonič Špelič, generalna direktorica Veterinarske uprave Republike Slovenije. V oddaji je tekla beseda o ugotovitvah poostrenega nadzora prodajalcev živil živalskega izvora, ki ga je na tržnicah po Sloveniji v aprilu opravila Veterinarska uprava Republike Slovenije.

Več
KRALJESTVO POPEVK: Simona Vodopivec Franko

Nedelja, 3. malega travna 2011 - 20.00 - Naša tokratna gostja je bila pevka in glasbena pedagoginja SIMONA VODOPIVEC FRANKO.

Več
WORLD MUSIC CHARTS EUROPE - lestvica glasbe sveta evropskih radijskih postaj

Ponedeljek, 14. sušca 2011 - 20.00 - Na Radiu Sraka vsak mesec predvajamo tudi lestvico glasbe z različnih koncev sveta. Najbolj zanimive in tudi slogovno dokaj raznolike nove CD plošče ocenjuje in za uvrstitev na lestvico predlaga skoraj 50 urednikov in avtorjev glasbenih oddaj z glasbo, ki ji na tujem pravijo »world music«, pri nas pa glasba sveta. Edini slovenski radio v tej imenitni družbi poznavalcev svetovne glasbe je že od svojih prvih dni Radio Sraka.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Inles Ribnica d.d. - Liljana Weinberger

Petek, 4. sušca 2011 - 10.00 - Gostja tokratne oddaje je bila ga. LILJANA WEINBERGER, izvršna direktorica za prodajo v podjetju INLES iz Ribnice. V oddaji smo spoznali enega največjih slovenskih proizvajalcev in izvoznikov oken in vhodnih vrat iz lesa in umetnih materialov.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Kinološko društvo Novo mesto

Torek, 1. sušca 2011 - 16.00 - V studiu Smo gostili predstavnika Kinološkega društva Novo mesto. Pogovarjali smo se o pomladanskih tečajih, ki se bodo pričeli v teh dneh. Vabljeni k poslušanju!

Več
OBČINA TREBNJE, VČERAJ IN DANES: župan Alojzij Kastelic

Petek, 18. svečana 2011 - 16.00 h - Obveščamo vas, da je bila na vrsti prva oddaja iz niza oddaj z naslovom OBČINA TREBNJE , VČERAJ IN DANES. V tokratni oddaji ste podrobneje spoznali Krajevno skupnost Veliki Gaber. Gost oddaje je bil župan občine Trebnje g. ALOJZIJ Kastelic. Vprašanja za gosta lahko oddate že pred oddajo na tel. št. 031/777-718 ali na elektronski naslov alojzij.kastelic@gmail.com. Vljudno vabljeni k poslušanju in sodelovanju!  

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Predstavitev Športno kinološkega društva Mirna

Torek, 15. svečana 2011 - 16:00 - V oddaji smo predstavili Športno kinološko društvo Mirna. Naši gostji sta bili Manca Gregorič in predsednica društva Meta Zorc.

Več
NAŠ VSAKDANJIK: Diana Kosar in Bojana Zevnik - Civilna iniciativa za ohranitev porodnišnice v Brežicah

Ponedeljek, 7. svečana 2011 - 10.00 - Gostji oddaje sta bili članici civilne iniciative za ohranitev porodnišnice v Brežicah Diana Kosar in Bojana Zevnik. V oddaji sta predstavili Civilno iniciativo, njihove argumentov za ohranitev porodnišnice v Brežicah in povabili na okroglo mizo na temo Strategija razvoja ginekološko-porodniške službe v republiki Sloveniji, ki je potekala v Brežicah, v sredo, 9. februarja ob 16. uri v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Tone Hrovat in Vida Hlebec: GRM Novo mesto, center biotehnike in turizma

Petek, 4. svečana 2011 - 16.00 - Gosta oddaje sta bila ga. VIDA HLEBEC, ravnateljica Kmetijske šole Grm in Biotehniške gimnazije in g. TONE HROVAT, direktor GRM-a Novo mesto, centra biotehnike in turizma. V oddaji sta predstavila GRM Novo mesto, pomen poklicev, nove programe, ki jih izobražujejo in povabila na Informativne dneve, ki bodo v petek, in soboto, 11. in 12. februarja 2011.

Več
NAŠ VSAKDANJIK: Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve

Torek, 1. svečana 2011 - 16.00 - V oddaji ste spoznali Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve in njihove dejavnosti, izvedeli več o novi knjigi Resnica in cerkev se izključujeta ter spoznali vsebino nove številke časopisa Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve z naslovom Razmisli. Gost oddaje je bil Vlado Began, pravni zastopnik društva in avtor knjige Resnica in cerkev se izključujeta.

Več
GLASBENI GOST: Miro Klinc

Torek, 1. svečana 2011 - 10.00 - Naš tokratni gost je bil MIRO KLINC, vodja ansambla. Ansambel letos praznuje 25-to obletnico delovanja. Ob tej priložnosti je izšla nova CD plošča z naslovom VSE ENKRAT MINE. Jubilejni koncert pa bo v petek, 4. svečana 2011 ob 20.00 v Športni dvorani na Vranskem. Več o ansamblu na www.miroklinc.si

Več
POSLANCI NA OBISKU: mag. Andrej Vizjak

Sobota, 29. prosinca 2011 - 9.30 - Naš tokratni gost je bil poslanec Slovenske demokratske stranke v Državnem zboru Republike Slovenije, mag. ANDREJ VIZJAK. Posnetek pogovora najdete v našem arhivu.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Turistična vas VUGLEC BREG

Nedelja, 5. grudna 2010 - 11.15 - Za pripravo današnje oddaje smo se odpravili v hrvaško Zagorje in obiskali turistično kmetijo Vuglec Breg. Od več kot 10 ha površine so 3,5 ha namenili vinogradništvu, nudijo pa še prenočišča, poskrbljeno je za imenitno zagorsko kulinariko in različne športne aktivnosti. Naš sogovornik je bil lastnik BORIS VUGLEC, posebej za oddajo pa so zaigrali in zapeli še člani ansambla VIOLINA BEND.

Več
Sraka osvojila Machu Picchu

Machu Picchu, imenovan tudi Izgubljeno mesto Inkov, so dobro ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline, ki ležijo na visokem gorskem grebenu na nadmorski višini približno 2350 m. To zgodovinsko mesto v Peruju v Južni Ameriki je v soboto, 4. grudna 2010 obiskal tudi naš radijski raziskovalec, BLAŽ VOVK.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: TIMS Šentrupert

Petek, 3. grudna 2010 -16.00 - Gost oddaje je bil g. ROBERT LOVŠE, direktor podjetja TIMS iz Šentruperta. V oddaji smo se pogovarjali o pomenu bioloških čistilnih naprav, o preureditvi obstoječih greznic v malo čistilno napravo ter o sistemih za pripravo pitne vode. Posnetku oddaje lahko prisluhnete v našem arhivu.

Več
ŽUPANI NA NAŠEM SLIŠNEM OBMOČJU: Alojziij Kastelic - občina Trebnje

Sobota, 27. listopada 2010 - 9.30 - Naš tokratni gost je bil župan občine Trebnje, ALOJZIJ KASTELIC. V oddaji je predstavil občino, občinske načrte ter delo občinskega sveta in občinske uprave. Vprašanja za goste sprejemamo že pred oddajo na telefonski številki 07/33-23-300 in na elektronski pošti radio@sraka-int.si ter tudi ob koncu oddaje.

Več
NAŠ VSAKDANJIK: Aleš Gulič

Četrtek, 25. listopada 2010 - 16.00 - Gost tokratne oddaje NAŠ VSAKDANJIK je bil ALEŠ GULIČ, direktor Urada za verske skupnosti. Spregovoril je o svojem delu, kot tudi o novem zakonu o verskih in svetovnonazorskih skupnostih, čigar izhodišča je pripravil. Posnetek pogovora, ki ga je vodila Natalija Mikec, najdete v našem arhivu oddaj.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Upravna enota NM

Petek, 5. listopada 2010 -10.00 - Gost tokratne svetovalno-informativne oddaje GOSPODARIMO USPEŠNO je bil g. JOŽE PRESKAR, načelnik Upravne enote Novo mesto. V oddaji je povedal več o vzrokih za organizacijo dneva odprtih vrat ter spregovoril o nekaterih aktualnih zadevah, ki jih morajo občani pravočasno opraviti: podaljšanje registracije motornih vozil, dopolnitev nepopolnih vlog, o prijavi pridelka iz grozdja, mošta in vina ter še o drugih dejavnostih.

Več
NEDELJSKI KLEPET: Pavle Ravnohrib

Nedelja, 24. vinotoka 2010 - 16.00 - Gost današnjega nedeljskega klepeta je bil igralec PAVLE RAVNOHRIB, član Anton Podbevšek teatra iz Novega mesta. Slednji je pred tedni v koprodukciji s Slovenskim mladinskim gledališčem v skladišču gospodarskega poslopja nekdanjega gradu Klevevž predstavil klasično delo Williama Shakespearja Kralj Lear. Na čelu imenitne igralske ekipe je bil prav naš današnji gost.

Več
Tex-Mex fiesta - Top 13

Ponedeljek, 18 vinotoka 2010 - 20.00 - S pomočjo naših prijateljev na obeh straneh reke Rio Grande smo pripravili lestvico z nekaterimi najbolj priljubljenimi popevkami v zadnjem času v zahodnem Teksasu in v severni Mehiki. Prvo mesto: Dulce Maria (na sliki).

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: NNRN nepremičnine d.o.o.

Četrtek, 14. vinotoka 2010 - 10.00 - Gost oddaje je bil g. ROBERT NEDANOVSKI, direktor družbe NNRN nepreminčnine d.o.o. iz Novega mesta. V oddaji je predstavil delovanje in dejavnosti družbe in spregovoril o predlogu novega zakona o nepremičninah.

Več
Jesenski koncert MARTINA TEŽAKA in prijateljev

Mladi virtuoz na diatonično harmoniko, ki je letos postal tudi svetovni prvak, je v soboto, 25. kimavca za ljubitelje dobre glasbe pripravil koncert v športni dvorani Metlika. Od 20. ure dalje so se občinstvu, ki ga je bila polna dvorana, poleg Martina predstavili še ADI SMOLAR, harmonikar ZORAN LUPINC, humorist MARJAN ŠAREC - SERPENTINŠEK, harmonikarski orkester in seveda tudi ansambel MARTINI, v katerem Martin Težak tudi igra. Glasbeno pot junaka nocojšnjega koncerta smo predstavili tudi na radiu..

Več
NEDELJSKI KLEPET: Anton Filak - slovenski prvak v oranju

Nedelja, 19. kimavca 2010 - 16.00 - Tokrat smo gostili slovenskega prvaka v oranju, ANTONA FILAKA iz Gribelj v Beli Krajini. Na 54-tem državnem prvenstvo v oranju v Vipavi je že četrtič zapored dosegel najboljše rezultate in sicer: 1. mesto v oranju s plugom krajniki, 1. mesto v oranju ledine in 1. mesto v skupnem seštevku.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Andrej Bajuk, KGZS - Zavod Nm

Nedelja, 12. kimavca 2010 - 11.15 h - Naš tokratni gost je bil ANDREJ BAJUK, vodja enološkega laboratorija na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto.

Več
NEDELJSKI KLEPET: Jože Zupančič, ravnatelj Ekonomske šole Novo mesto

Nedelja, 12. kimavca 2010 - 16.00 h - Gost naše tokratne oddaje je bil g. JOŽE ZUPANČIČ, ravnatelj Ekonomske šole Novo mesto, šole z dolgoletno tradicijo in bogatimi izkušnjami. Pogovor je tekel o delovanju dveh organizacijskih enot: srednje šole in gimnazije ter Višje strokovne šole.

Več
ROCKOVSKI VEČER: 40. obletnica festivala The Isle of Wight

Četrtek, 26. malega srpana 2010 - 20.00 - V nocojšnji oddaji bo govor o 40. obletnici velikega glasbenega festivala na otoku Wight v Angliji, ki se je pričel točno na današnji dan. Tedaj so nastopili tudi Jimi Hendrix, Joan Baez, Chicago, Family, Taste, Free, Tey Years After in številni drugi junaki rock in folk glasbe. Zgodovino bosta obujala udeleženec festivala, JOŽE ROZMAN in urednik DRAGO VOVK.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Konzorcij teran

Nedelja, 15. velikega srpana 2010 - 11.15 - V današnji oddaji bomo predstavili še tri člane Konzorcija kraških pridelovalcev terana PTP. Nastanek in delo članic in članov konzorcija - trenutno jih je 32 - sta prejšnjo nedeljo že predstavila predsednik konzorcija, dr. Friderik Vodopivec, in vinar Boris Lisjak, o teranu in svojih vinogradniških kmetijah pa bodo tokrat spregovorili še drugi kraški vinarji: Milena in Bogdan Tavčar, Bojan Radišič in Edvin Širca.

Več
RADIO SRAKA ODKRIVA MLADE TALENTE

Slovenci smo pevski narod, Radio Sraka posluša staro in mlado in zato ni presenetljivo, da naši otroci pojo že v najrosnejših letih. V našem hribovskem snemalnem studiu na Kamenski gori smo tako na njunih prvih javnih pevskih korakih ujeli in posneli sestrici Zalo in Gajo Murgelj iz Nemške vasi. Gaja je stara šest let, mlajša Zala pa komaj tri. Kdo ve, v katerih ansamblih ali zborih bosta peli čez dvajset let ?

Več
NEDELJSKI KLEPET: Matjaž Smodiš

Nedelja, 18. malega srpana 2010 - 16.00 - Voditeljica programa Natalija Mikec je gostila enega največjih športnikov Dolenjske vseh časov, košarkarja MATJAŽA SMODIŠA. Klepet je tekel predvsem o košarki - kako je bilo, ko je igral še za domačo Krko, kako je služiti si vsakdanji kruh na tujem in tudi o košarkarskih taborih, ki jih za mlade pripravlja to poletje.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: DANA d.d.

Četrtek, 15. malega srpana 2010 - 10.00 h - Gost tokratne oddaje GOSPODARIMO USPEŠNO je bil direktor podjetja DANA d. d. Mirna, g. MARKO HREN. V oddaji je predstavil podjetje, njegove dejavnosti in izdelke ter spregovoril o načrtih podjetja.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Jernej Martinčič, KGZS Zavod NM

Nedelja, 20. rožnika 2010 - 11.15 - V tokratni oddaji je bil naš gost Jernej Martinčič, novi svetovalec in specialist za vinogradništvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Razvojni center Novo mesto

Ponedeljek, 14. rožnika 2010 - 13.30 h - V tokratni oddaji je gostja mag. MOJCA ŠPEC POTOČAR, direktorica Razvojnega centra Novo mesto predstavila dejavnosti centra in spregovorila o brezplačni konferenci Poslovni stand-up. Ta dinamična in inovativna oblika predajanja poslovnih znanj in izkušenj je potekala 15. rožnika 2010 v mali dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu.

Več
NEDELJSKI KLEPET: Silvester Mavsar

Nedelja, 6. rožnika 2010 - 16.00 - Naš gost je bil Silvester Mavsar, pesnik, publicist, novinar in odgovorni urednik Posavskega obzornika od same ustanovitve leta 1997, je tudi urednik Založbe Neviodunum. Leta 2001 pa je bil pobudnik ustanovitve in urednik programa Televizija Krško, ki je delovala do leta 2008.

Več
Radio Sraka v Bogoti in Medellinu

Leta tečejo, mi pa letimo. Letos, 2010 se piše, smo leteli in leteli… do Bogote, Cartagene, Santa Marte in Medellina v Kolumbiji. Spoznali smo nove radijske in diskografske kolege. V Bogoti so nas sprejeli na nacionalnem radiu RCN, v Medellinu pa na priljubljeni radijske postaji Latina Stereo. Seveda brez ogleda najstarejše južnoameriške diskografske založbe, Discos Fuentes, tudi ni šlo. Preberite !

Več
NAŠ VSAKDNJIK: Dolenjski muzej

Ponedeljek, 31. velikega travna 2010 - 16.00 h - Gost oddaje je bil g. ZDENKO PICELJ, direktor Dolenjskega muzeja Novo mesto. V oddaji je tekla beseda o dejavnostih Dolenjskega muzeja ob njegovi 60-letnici. Izdali so zbornik ob jubileju muzeja, na ogled bo razstava Založniška dejavnost Dolenjskega muzeja od leta 1950 do 2010, ob dnevu ustanovitve muzeja v torek, 1. rožnika 2010 pa so pripravili tudi slovesnost in dan odprtih vrat od 9.00 do 20.00 ure, imenovan tudi dan arheologije.

Več
ODDAJA O ŽIVALIH: O odgovornem lastništvu psa

Sreda, 26. velikega travna 2010 - 17.00 - Tema tokratne oddaje je bila predstavitev knjižice O odgovornem lastništvu psa, ki jo je izdala Veterinarska uprava Republike Slovenije. Namen publikacije je posredovanje pomembnih informacij lastniku od takrat, ko se odloči za nabavo psa, do trenutka, ko se mora od psa posloviti. Knjižica bo brezplačno na voljo v veterinarskih ambulantah, objavljena pa je tudi na spletni strani VURS: www.vurs.gov.si.

Več
ODDAJA O ŽIVALIH: DOGFRISBE 4 FUN

Sreda, 19. velikega travna 2010 - 17.00 - Tema tokratne oddaje je bila predstavitev novejše kinološke discipline DOGFRISBEE 4 FUN, ki je zelo dinamična in prikazuje spretnost tako vodnikov kot psov. Gosta oddaje sta bila VESNA JEKOVEC in IGOR RAVBAR iz Kinološkega društva Novo mesto. V nedeljo, 23. velikega travna 2010, ste ob 11.00 uri vabljeni na društveno vadišče Graben v Novem mestu na tekmovanje v tej disciplini.

Več
GLASBA SVETA: Kolumbija Top 13

Ponedeljek, 17. velikega travna - 20.00 – V nocojšnji večerni oddaji bomo zavrteli lestvico trenutno najbolj vročih skladb v daljni Kolumbiji. Pri nas skoraj nepoznana glasba – veliko je tudi igranja na harmonike – bo tako našla pot do mnogih, ki jih zanima glasba, ki jo ustvarjajo drugod. Zatem pa bomo predstavili tudi dogajanje na letošnji Drugi godbi. Na sliki: kolumbijski zvezdnik Pipe Bueno.

Več
NAŠ VSAKDANJIK: Svetniki Občinskega sveta občine Škocjan

Sobota, 15. velikega travna 2010 - 9.30 - V vroči oddaji smo tokrat gostili člana Občinskega sveta občine Škocjan, ki sta odgovorila na naš pogovor z županom občine Škocjan, Antonom Zupetom. V studiu sta bila Janez Lenart in Jože Kaplar. V oddajo se je po telefonu vključil tudi župan Anton Zupet.

Več
NEDELJSKI KLEPET: revija Reporter - mag. Silvester Šurla

Nedelja, 25. malega travna 2010 - 16.00 - Naš tokratni gost je bil odgovorni urednik revije Reporter, mag. SILVESTER ŠURLA, po rodu iz Novega mesta. Za svoje delo je prejel veliko priznanj in nagrad.

Več
NAŠ VSAKDANJIK: Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve

Torek, 16. svečana 2010 - 16.00 - Gosta kontaktne oddaje sta bila predsednica društva JANJA ŠKRJANC, in VLADO BEGAN (na sliki), pravni zastopnik društva. Namen društva je aktivno prispevati k uresničevanju ustave na vseh področjih življenja in uveljavljanje s tem povezanih človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter obveznosti.

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE IN LJUBITELJE VIN: Jubilejno 20. ocenjevanje vin Drašiči 2010

Nedelja, 24. prosinca 2010 - 11:15 - V oddaji smo gostili tri člane Soseske zidanice Drašiči, ki so svoja vina prinesli na oceno. Vino JOŽEFA PRUSA je prejelo najvišjo oceno, TONI PLUT je postal zmagovalec obeh vin s PTP - belokranjec in metliška črnina, TONE KOSTELEC, ki je tudi predsednik Soseske zidanice, pa je s svojim vinom iz kleti Dolc osvojil naslov šampion letnika 2009.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: Romska problematika v KS Bučna vas

Četrtek, 17. grudna 2009 - 17.00 - Gosta tokratne oddaje sta bila g. SILVO MESOJEDEC, podpredsednik Krajevne skupnosti Bučna vas in g. MATJAŽ KUMER, predsednik Krajevne skupnosti Bučna vas. V oddaji sta spregovorila o reševanju romske problematike v Krajevni skupnosti Bučna vas ter o vloženi ovadbi.

Več
NEDELJSKI KLEPET: Janez Janša

Nedelja, 13. Grudna 2009 - 16.00 - Gost tokratnega Nedeljskega klepeta je bil Janez Janša, doma iz manjše vasice pri Grosupljem. Zadnje čase živi v Ljubljani, kjer si z ženo Urško urejata novo stanovanje. Četudi mu časa zmanjkuje, še vedno rad igra nogomet in golf. Bodite presenečeni: o politiki ne bo v oddaji, ki jo je vodil urednik DRAGO VOVK, niti besede!

Več
ZDRAVSTVENI DOM NOVO MESTO SE PREDSTAVI

Torek, 08. grudna 2009 - 16.00 - Obveščamo vas, da zaključujemo s sklopom oddaj ZDRAVSTVENI DOM NOVO MESTO SE PREDSTAVI. Naši gostji sta bili strokovna vodja Zdravstvenega doma Novo mesto, doktorica Maruška Levstek Plut in pomočnica direktorice za zdravstveno nego, diplomirana medicinska sestra Alenka PIŠKUR. V oddaji sta predvsem odgovarjali na vaša vprašanja povezana z gripo.

Več
GOSPODARIMO USPEŠNO: Gradnje d.o.o. Boštanj

Sreda, 2. grudna 2009 - 17.00 - V tokratni oddaji je bil naš gost g. FRANC POVŠE, direktor družinskega podjetja Gradnje d.o.o. Boštanj. Več o podjetju lahko izvrste na www.gradnje.si. Vabljeni k poslušanju.

Več
VČERAJ, DANES, JUTRI: FerroČrtalič - 45 let

Sobota, 19. kimavec 2009 - 16.00 - V oddaji smo predstavili 45 let uspešnega obrtniškega in podjetniškega življenja treh rodov Črtaličevih. Podjetje, ki se danes imenuje FerroČrtalič, deluje v dveh občinah - Novem mestu in Dolenjskih Toplicah. Naša sogovornika sta bila oče in začetnik družinske kovinarske dejavnosti, JOŽE ČRTALIČ, in njegov sin BOJAN (na desni), ki je ime podjetja s pomočjo najsodobnejših peskalnih tehnik popeljal na vse celine...

Več
NEDELJSKI KLEPET: Rojaki iz Argentine

Nedelja, 19. malega srpana - 16.00 - V Šmarjeških Toplicah se je pred tedni odvijal 16. tabor Slovencev po svetu, ki ga je pripravilo Izseljensko društvo Slovenija v svetu. V oddaji sodelujejo predsednik društva Boštjan Kocmur in potomci slovenskih izseljencev iz Argentine: Viktor Leber, Ivan Klemenčič ter Maryanka Ayerbe Rant in Franci Schiffrer (oba na sliki).

Več
Predstavitev Bolnišnice Brežice

Torek, 28. malega travna 2009 - 16.00 - Nadaljujemo z novim nizom oddaj pod naslovom SPLOŠNA BOLNIŠNICA BREŽICE SE PREDSTAVI. Gostji naše nove oddaje sta bili ZVJEZDANA VLAHOVIČ, predstojnica laboratorija in GORDANA JARABEK, vodja fizioterapije. Vabljeni k poslušanju. Vprašanja za goste sprejemamo na tel. št. 07/33-23-300 ali elektronskem naslovu radio@sraka-int.si.

Več
Predstavitev Bolnišnice Novo mesto

Torek, 13. prosinca 2009 - 16.00 - Gosta našega radia sta bila direktorica Bolnišnice Novo mesto, MIRA RETELJ (na sliki), in strokovni direktor bolnice, dr. JOSIP SMODEJ. Oddaja je bila uvod v širšo predstavitev dela novomeške bolnišnice, v kateri bomo v prihajajočih torkovih popoldnevih z besedo in z odgovori na vaša vprašanja, drage poslušalke in poslušalci, skušali predstaviti vsa področja dela oziroma oddelke novomeške bolnišnice. Oddaja bo na sporedu ob 16. uri...

Več
NAŠ GOST: Joe Valenčič

Ponedeljek, 8. kimavca 2008 - 20.00 - Eno izmed septembrskih predavanj v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani je bilo posvečeno tudi začetkom in razvoju ameriške polke. Zato smo v naš studio povabili predavatelja, zgodovinarja iz Clevelanda, seveda slovenskega rodu, JOŽETA VALENČIČA. Pogovarjali smo se predvsem o slovenski glasbi na ameriških tleh.

Več
NEDELJSKI KLEPET: Ivan Holer

Nedelja 10. velikega srpana 2008, ob 16.00 - Dežela vznemirljivih Niagarskih slapov - Kanada. Marineland. Zabaviščni park, ki se mu ne smete ogniti ob obisku Kanade, dežele, kjer je Slovencev kot listja in trave. Obiščite Marineland in si oglejte, kako visoko iz vode znajo skočiti delfini. Zaljubili se boste v prijazne mrože in uživali ob pogledu na komično obnašanje morskih levov. Čakajo vas tudi morski kiti, ki jih lahko hranite ali le pobožate. Prijazna bitja. Bolj nevarni so kiti ubijalci...

Več
ODDAJA ZA VINOGRADNIKE: Vina v Ontariu, Kanada

Nedelja, 27. malega srpana - 11.15 - Vsako leto se vinski turizem na jugu Kanade oz. tam, kjer se Kanada pri Niagarskih slapovih z znamenitim polotokom in jezeroma Erie in Ontario srečuje z ZDA, izboljšuje, širi in razvija, saj se nenehno odpirajo nove butične vinske kleti, prodajalne z vini in z njimi povezanimi turističnimi zanimovstmi. Odpirajo se številne imenitne restavracije, kjer je vedno moč okusiti pisano paleto prestižnih vin, pridelanih na območju ozemelj v bližini Niagarskih slapov...

Več
DOBRODELNA AKCIJA - ZA TOMAŽA NOVINO

Ponedeljek, 23. malega travna 13.00 h - V našem popoldanskem programu smo izvedli dobrodelno akcijo za Tomaža Novino. Pomagajte s svojimi prispevki in pokličite na 07/33-23-300 ali 07-33-42-274. Za več kliknite na naslov novice.

Več
Poslušajte Radio Sraka na spletu ter preko iptv in catv omrežij

Na spodnjih povezavah lahko poslušate Radio Sraka na spletu: http://193.105.67.24/streamredirect/8006/listen.pls ali http://193.105.67.24/streamredirect/8006/stream.m3u . Za poslušanje potrebujete program Winamap, katerega lahko prenesete na strani www.winamp.com, ter Windows Media player (za drugo povezavo). Za direktne linke kliknite na naslov te novice!

Več
 
Copyright © 2005 Radio Sraka d.o.o. Vse pravice pridržane