trenutno na sporedu:
Naslov pesmi - Izvajalec
Radio Založba Prodajalna Posredovalnica Foto galerija
Abrahami
Koncerti in predstave
Šport in pikniki
Radijski kolegi
Vinska ljubezen
Avtomobilizem
Vroče poletje 2008
Cleveland
Živalski svet
Turizem - FIJET
WOMEX
 
Abraham in Andrej Šenica

Naš stari prijatelj in sodelavec - ko še ni bil v pokoju - Andrej Šenica je sredi februarja 2006 praznoval okrogli jubilej - pol stoletja srečnega življenja. Nekdanji komandir policijske postaje v Metliki in vodja prometne policije v Novem mestu je znan tudi po tem, da je pred leti na Radiu Sraka kar v živo predstavljal in komentiral nov prometni zakon, ki je ob sprejetju mnogim občanom pognal kri v glavo. Andrej je v nepozabni in eni najbolj odmevnih oddaj Radia Sraka sploh odgovarjal tudi na vprašanja poslušalcev. Seveda provokacij ni manjkalo, a je mojster pokazal vse veščine besedovanja in imenitnega poznavanja tedaj svežega zakona. Na policiji pa so skočili v luft, kljub temu, da je oddaja nakazala tudi nekaj povsem spregledanih reči, ki jih pripravljalci zakona niso predvidevali. Komaj si je rešil glavo. No, sedaj je policijski mojster že v penziji, a še naprej živi silno razgibano življenje. Med drugim skrbi za nastope treh ansamblov.

Slika 1: Praznovanja Abrahama, na katerega je bila povabljena tudi ekipa Radia Sraka, se je v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah udeležilo več kot sto povabljencev, med njimi so bili seveda tudi veseli Zasavci, ansambel, za katerega Andrej kot poslovodja skrbi že dolga leta.

Slika 2: Krjavelj (Dane Barle) in stari Andrejev prijatelj Mirjan Kulovec (direktor podjetka Kolpa d.d.) sta sveže pečenega abrahamca lepo oblekla - tako, kot si je vedno želel. Po kmečko.

Slika 3: Takšen je naš kmetovalec od blizu.

Slika 4: Seveda je veliko ljudi tudi slikalo in filmalo. Med najbolj pridnimi je
bila slavljenčeva hčer Andreja.

Slika 5: Andrej skrbi tudi za nastope skupine Pop design, ki na prireditvi tudi ni
manjkala. S svojim klenim in tekočim govorom slavljencu se je imenitno
izkazal vodja ansambla Tone Košmrlj.

Zasavci Andrej Šenica Andreja Šenica Tone Košmrlj
 
Copyright © 2005 Radio Sraka d.o.o. Vse pravice pridržane