trenutno na sporedu:
Naslov pesmi - Izvajalec
Radio Založba Prodajalna Posredovalnica Foto galerija
Abrahami
Koncerti in predstave
Šport in pikniki
Radijski kolegi
Vinska ljubezen
Avtomobilizem
Vroče poletje 2008
Cleveland
Živalski svet
Turizem - FIJET
WOMEX
 
Kostanjev piknik na Kamenski gori

Bilo je v soboto, 3. vinotoka 2009. Že leto prej so se nekateri zvedavi novinarski kolegi, potem ko so ali zmagovali ali se uklonili boljšim na teniških igriščih na Otočcu, že kar tradicionalnem novinarskem bojišču, odpravili z urednikom Radia Sraka, Dragom Vovkom, v njegovo zidanico. Pot do Ljubljane je običajno dolga in monotona, zato jo je treba že na začetku dobro prevetriti. Obilna malica in serija rdečih vin - in veselje je bilo takoj pri hiši. Lani je bil gostom všeč predvsem zweigelt Jožeta Gnidovca iz Žužemberka.
Letos pa je bilo prijavljenih za obisk prelepe Kamenske gore - katere se ob pomoči čvrstega ramena, hriba Golušnika drži tudi znamenita Trška gora - še veliko več kandidatov. Sprejeli smo seveda vse, posebej pa smo se veselili dam - uspešnih novinark in tega dne tudi ambasadork prave borbe na teniških igriščih. Najprej pa letošnji rezultati:
Absolutna kategorija: 3. Delo Znanost (Mišo Renko, Gregor Pucelj), 2. Primorske novice/Dnevnik (Štefan Miklavčič, Bojan Glavič), in zmagovalca sta: 1. Požareport/Šport TV (Bojan Požar, Robert Kukovica).
Veterani
: 3. RTV (Darko Koren, Ciril Gale), 2. Delo (Jože Boncelj, Oto Giacomelli), in zmagovalca sta: 1. Večer ( Jože Fric, Peter Kancler). Mešane ekipe: 3. POP TV (Darja Zgonc, Mitja Volčič), 2. Radio Študent 1980 (Dragan Bulič, Drago Vovk), in zmagovalca sta: 1. Dnevnik (Miča in Miha Vipotnik).
To so seveda samo taglavni igralci in igralke tenisa. Koliko jih je bilo uvrščenih šele za njimi ! O tem zgodovina previdno molči. Poglejmo nekaj slikic: št. 1: IVO DANEU, jasno, legenda, v akciji (št. 1). BOJAN BUDJA (v Novo mesto, kjer se je kasneje tudi oženil in dobil službo pri Dolenjskem listu, ga je prvič s fičkom, ki mu je že pri Filozofski fakulteti počila guma, pripeljal njegov današnji gostitelj v zidanici) je star playboy in dame se nanj kar limajo. Na Otočcu sta se v njegovi družbi pripravljali na nastope DARJA GROZNIK in MIČA VIPOTNIK (št. 2). DRAGAN BULIČ se rad slika, ima celo svoje internetne strani s slikami, tokrat smo ga ujeli s košarkarskim junakom (sl. 3). Še ena iz bojevitega dopoldneva - Vovk in Bulič in nasprotnika Groznikova in Daneu. Po boju, vsi zmagovalci (sl. 4). Da sta stara sodelavca Radia Študent dosegla dober rezultat, je bil kriv tudi izvrsten dvoročni "back hand" - očitno veliko gleda tv - kosmatega Buliča. Brada ga je sicer malce ovirala pri hitrosti, obriti igralci so običajno bolj aerodinamični... (sl. 5).
Tokrat je sicer manjkal Perči Lovšin, silni rocker, in še nekateri novinarji, ki so znali poseči po najboljših uvrstitvah. Ampak Pero pozna zidanico na Kamenski gori št. 37 bolje kot vsi ostali ... Ja, bil je čas kostanja in Bojan Budja, ki zaradi poškodbe ni igral, se je prostovoljno javil, da ga bo pekel. Kostanj pa nam je velikodušno podarila prijazna gospa, poslušalka Radia Sraka, doma iz bližnje okolice Škocjana. In Bojan je pekel, pekel, MIŠO RENKO pa je opazoval ... (sl. 6). Lakota se je hitro prebudila in pečen kostanj mladega Glaviča, ki je spremljal atka, že greje po dlaneh. GREGOR PUCELJ (v ozadnju) pa je srebal vince in po vinogradu iskal, če je na trtah še kaj pozne trgatve (sl. 7). Ker je bilo še toplo, je novinarsko moštvo večer preživelo na prostem. V "šupi" je seveda ob vinu in kostanju tekel tipičen novinarski klepet. Od leve: MATJAŽ ALBREHT, BOJAN GLAVIČ, Miča Vipotnik in ROBERT KUKOVICA. (sl. 8). Ob kaminu pa so kostanj in vinske napitke potrpežljivo čakali in dočakali: JOŽE BONCELJ, Dragan Bulič, Ivo Daneu in Darja Zgonc. (sl. 9).
Drago pa je tudi tokrat pripravil pokušino vin. Tokrat belih. Iz vseh treh vinorodnih dežel. Deset vzorcev, medtem ko je moštvo zobalo kostanj. Izjemno pozornost je pritegnil dišeči traminec Jane Sever - Dvorsko vino, Pesniški Dvor pri Mariboru. In ker smo s sladkim tramincem iz Jeruzalema navdušili tudi košarkarsko legendo, smo se v manjši zasedbi preselili na toplo, v klet, in tam še eno, bolj sladko vinsko seanso končali s svetovnim šampionom Jožeta Prusa iz Bele krajine... Vajo bomo ob letu osorej ponovili, steklenica Janinega dišečega je še ostala !

 
Copyright © 2005 Radio Sraka d.o.o. Vse pravice pridržane